Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Rotterdam komt handen tekort

Nieuws geplaatst door Laura Geenen, 9 Oktober 2008 01:40, vertoningen: 1763

Onder het motto: "Een slim leerbedrijf is op de toekomst voorbereid" werd gisteren de Rotterdamse dag van de stage gehouden. Tijdens deze dag werd er naast een informatiemarkt ook een speeddate voor bedrijven en leerlingen georganiseerd. In de avond was er een bijeenkomst voor bedrijven in het Hofpleintheater. Hier werden verschillende lezingen gegeven over de arbeidsmarkt en het MBO-onderwijs.

Geen praktijkonderwijs zonder stage

Tijdens de opleiding worden leerlingen voorbereid op de arbeidsmarkt. Leren in de praktijk wordt steeds belangrijker. Een stage is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de Rotterdamse dag van de stage brachten verschillende organisaties en onderwijsinstellingen de stage in Rotterdam aan het licht. Zowel leerlingen als bedrijven werden ge├»nformeerd en ge├źnthousiasmeerd over stages. De Rotterdamse Dag van de Stage wordt georganiseerd door Zadkine, Albeda College, Gemeente Rotterdam en COLO Samenwerkende Kenniscentra Rotterdam.

Overvloed aan stageplaatsen in Rotterdam

Twee jaar geleden was het vinden van een stageplek in Rotterdam een moeizaam proces. Voor 2500 studenten was er geen stageplek. Nu twee jaar later zijn er stageplekken in overvloed. In Rotterdam zijn er de afgelopen jaren steeds meer werkplekken ontstaan. Dit komt mede door de vergrijzing, maar ook door de afgenomen interesse voor bepaalde sectoren, denk hierbij aan de haven- en- transportsector. Veel bedrijven zijn dan ook op zoek naar stagiairs die deze werkplekken tijdelijk kunnen opvullen. Voor veel bedrijven is het hoofddoel dat stagiairs na hun studie fulltime aan de slag gaan binnen het bedrijf. Naast de arbeidskrapte zijn het ook de ROC's die bijdragen aan betere stages. De ROC's stemmen hun opleidingen beter af op de arbeidsmarkt. Dit zorgt voor een betere aansluiting met het bedrijfsleven.

Bron: AD

Nieuwsbrief

Zoek: