Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Scholier heeft moeite met juiste studiekeuze

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 29 Januari 2008 00:40, vertoningen: 1104

Veel scholieren slagen er niet direct in om de juiste studiekeuze te maken. Zes procent is bij aanvang van de studie ronduit ongemotiveerd. Onder rechtenstudenten is dat percentage zelfs twee keer zo hoog.

Bij veel studenten neemt de motivatie in de loop van de studie eerder af dan toe. Bijna de helft wordt minder enthousiast, slechts één op de zes voelt de motivatie tijdens de studie toenemen. Dit gebrek aan motivatie bij de aanvang van de studie is een van de redenen dat studenten vaak al snel afhaken. Zo'n 30 procent is binnen een jaar al vertrokken, blijkt uit cijfers die zijn verzameld in de Trouw-bijlage School & Beroep.

Hogescholen tellen de meeste afhakers: ruim een derde houdt het binnen een jaar voor gezien. Populaire opleidingen als commerciële economie en bedrijfseconomie verliezen zelfs respectievelijk 41 en 44 procent van hun eerstejaars.

Aan de universiteiten haakt bijna een kwart van de studenten al in het eerste jaar af. Rechten telt het grootste percentage afhakers(31 procent binnen een jaar), gevolgd door economie (28 procent). Verder is bekend dat 40 procent van de mbo’ers zonder diploma de opleiding verlaat. Een kwart van hen zegt dat een verkeerde studiekeus daarvan de oorzaak is.

Bron: Volkskrant

Nieuwsbrief

Zoek: