Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Scriptie schrijven? Duizenden studenten betalen voor hulp

Nieuws geplaatst door Laura Keuken, 10 Juni 2013 17:28, vertoningen: 3535

Een scriptie schrijven is niet gemakkelijk. Als student toon je met je scriptie aan dat je zonder zijwieltjes kunt en fraude is daarom streng verboden. Door de krapte op de arbeidsmarkt worden hoge scriptiecijfers steeds belangrijker. Hier wordt handig op ingespeeld door zogenoemde scriptiebureaus.

Er ontstaan steeds meer scriptiebureaus. Deze bureaus bieden tegen betaling hulp bij het maken van scripties. De prijzen lopen van 35 tot 80 euro per uur of zijn in pakketvorm. Deze pakketten kosten 450 tot 2000 euro. De hulp bestaat uit brainstormsessies, een goede structuur bedenken en het bepalen van goede hoofdvragen. Ook wordt de spelling gecontroleerd.

Duizenden studenten maken gebruik van deze scriptiebureaus. Hier is veel commentaar op, maar in principe doen zij niets wat verboden is. Hulp bieden bij het schrijven van een scriptie is verboden, maar hulp bij nadenken en structureren mag. Wanneer een student geen zin of geen tijd heeft om langs het bureau te gaan kan er zelfs geskyped worden. De hulp is niet goedkoop, maar altijd nog goedkoper dan een jaartje extra studeren!

Bron: Volkskrant.nl

Nieuwsbrief

Zoek: