Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Serieuze stagiaires door Rosanne Klein, NOS Headlines

Nieuws geplaatst door Rogier Kind, 21 Maart 2007 00:40, vertoningen: 938

Wanneer je op het MBO of HBO zit , is er grote kans dat je stage moet lopen. Dat kan variëren van krijsende kinderen op een kinderdagverblijf in bedwang houden tot als flitsende makelaar de Amsterdamse huizen aan de man brengen.Maar als stagiaire kan je ook flink in de zeik genomen worden door je stagebedrijf. Bijvoorbeeld doordat je elk uur de koffie moet verzorgen . Terwijl dat toch echt niet in je taakomschrijving staat.

Hoe kan je dat voorkomen en waar verdien je het meeste?

NOSHeadlines vroeg het aan Gijs Bodenstaff van de website stageplaza "Het eerste wat je moet doen om te voorkomen dat je elke dag bij het koffiezetapparaat staat, is goede afspraken maken van tevoren. Stel een stagecontract op en maak een duidelijke taakomschrijving. Later kan je een bedrijf daar dan altijd op aanspreken. Als een bedrijf dan nog niet aan de voorwaarden voldoet, kan je altijd nog je stage afbreken."

Dat is natuurlijk leuk, maar als stagiaire wil je natuurlijk wel een goede stageplek hebben en met een goed cijfer de deur uitlopen. Daarom moet je voordat je aan de stage begint aan deze drie dingen denken:

  1. maak een taakomschrijving. Koffiezetten behoort pas tot je taken wanneer je het opschrijft.
  2. schrijf een plan van aanpak Wat ga je doen en wanneer ga je die taken doen.
  3. communiceer alles op school en op je stage Ga dus niet achteraf zeuren dat je weinig mocht doen. Kom daar op tijd mee!

Tot slot nog even dit. Stagiaires worden onderbetaald, daar kan ik over mee praten. Aangezien ik welgeteld 1,46 per uur mag ontvangen. Waar kan je nou wel bakken met geld verdienen?

  1. ICT
  2. alle technische stages
  3. economische stages

De vergoedingen daar kunnen oplopen tot 800 euro per maand.

Geplaatst door Rosanne Klein (die vanochtend om 8 uur is begonnen en er nu dus (13.30) 5 x 1,46 = 7,30 mee heeft verdiend)

Bron: NOS Headlines - Rosanne Klein

Nieuwsbrief

Zoek: