Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Slecht gesteld met onze afstudeerders

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 30 November 2007 00:40, vertoningen: 702

Nederlandse bedrijfskunde- en economiestudenten verwachten in hun eerste baan een reële werkweek van 40,7 uur. Dat is ruim 2,5 uur onder het Europese gemiddelde. Desondanks hebben de Nederlandse bètastudenten hoge verwachtingen over hun slagingskansen op de arbeidsmarkt. Zij denken niet meer dan acht sollicitatiebrieven te hoeven sturen, voordat ze een geschikte werkgever hebben gevonden.

Hoge eisen

De toekomstige starters hebben enkele eisen voordat ze een baan accepteren. Zo zijn ze niet gemakkelijk bereid om voor hun eerste baan te verhuizen. Ook verwachten ze van hun toekomstige werkgever dat deze rekening houdt met de balans tussen werk en privé. Verder geven de starters te kennen dat zij prettige collega's erg belangrijk vinden.

Korte werkweek

Het goede nieuws is dat de studenten wel bereid zijn om voor hun verminderde arbeidslust salaris in te leveren. Nederlanders verwachten een relatief bescheiden eerste salaris dat met 27.948 euro op jaarbasis niet veel afwijkt van het Europese gemiddelde van 27.855 euro.

Bron: MT.nl

Nieuwsbrief

Zoek: