Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Solliciteren op stageplaza.nl: Waar let je op?

Nieuws geplaatst door Arjan Sinkeldam, 11 Mei 2009 01:40, vertoningen: 1486

Op zoek naar een stage? Stageplaza.nl is, met meer dan 2000 actuele stage aanbiedingen, de plek waar je wezen moet. Na enig zoekwerk heb je jouw ideale functie gevonden en nu? Er zijn in een paar zaken waar je op moet letten.

Een compleet profiel

Het is heel belangrijk om je profiel compleet in te vullen. Besef goed dat het bedrijf waar je straks wilt solliciteren voor jou moet kiezen. Daarvoor hebben zij maar twee aanknopingspunten: Je profiel en je motivatiebrief Een incompleet profiel roept meer vragen op dan dat het beantwoordt,sterker nog: Een half ingevuld profiel laat een slordige en ongemotiveerde indruk achter.

NAW, opleidinggegevens en werkervaring

Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt zijn er nog genoeg profielen waarvan bijvoorbeeld de opleidinggegevens niet volledig zijn ingevuld. Dit spreekt niet in je voordeel, zeker niet In het geval van gelijke geschiktheid van twee of meer sollicitanten. Zorg er dus altijd voor dat deze voor dat deze gegevens compleet zijn.

De foto

Een foto is altijd van toegevoegde waarde voor je profiel. Zorg ervoor dat je een representatieve en recente foto uitkiest waar je mee voor de dag kunt komen. Het is natuurlijk niet nodig om professionele foto's te laten maken. Zorg er echter wel voor dat de foto die je kiest gepast is.

Het CV

Het CV is je visitekaartje en geeft de werkgever een eerste indruk van je kwaliteiten. Als de werkgever niet om een motivatie- of sollicitatiebrief vraagt is het zelfs de enige bron op basis waarvan je uitgenodigd wordt. Het is dus heel belangrijk dat je CV zowel inhoudelijk als qua vorm goed opgebouwd is. Klik hier voor een voorbeeld indeling van je CV.

De motivatiebrief

In veel gevallen wordt er na het online solliciteren om een motivatiebrief gevraagd. Deze brief is in principe iets minder uitgebreid dan een sollicitatiebrief. Er moet echter wel aan een aantal eisen voldaan worden. Een goed verzorgde en overtuigende brief moet een duidelijke indeling hebben: een begin, een kern en een slot.

Het begin

In het begin van de sollicitatiebrief vermeld je om welke stageomschrijving het gaat. Waarom heeft deze stage je aandacht getrokken? Waarom wil je deze stage zo graag? De kern Hier moet ingegaan worden op de stageopdracht en de bijbehorende eisen. In dit gedeelte moet je aantonen dat je voldoet aan de stage-eisen. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat het potentiƫle stagebedrijf zo nieuwsgierig wordt dat jij wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Het slot

In het slot van de brief geef je aan wat je met deze brief wilt bereiken, namelijk een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Maar er zijn meer eisen waar een goede brief aan moet voldoen

Nieuwsbrief

Zoek: