Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stage van grote invloed op studieuitval van allochtone Pabo student

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 30 Oktober 2007 00:40, vertoningen: 707

Meer dan de helft (52%) van de allochtone pabostudent stopt met diens studie. De studenten geven aan onvoldoende studie- en stagebegeiding te krijgen. Daarnaast ervaren zij een negatief klimaat, een ongelijke behandeling en voelen zij zich buitengesloten.

Dit blijkt uit het onderzoek 'Waarom stoppen zoveel allochtone studenten met de PABO?' van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt. Allochtone studenten hebben meer moeilijkheden met het vinden van een stageplaats dan autochtone studenten. Tevens zegt 54 procent dat ze door de stagementor en/of het onderwijsteam anders behandeld worden dan autochtone stagiaires. Verder is er geen verschil als het gaat om het thuis voelen op de stageplaats. Zowel allochtonen als autochtonen voelen zich in het diepe gegooid.

Het SBO (organisatie van werkgevers en werknemers in het onderwijs) pleit voor concrete afspraken tussen pabo, sociale partners en overheid. Zoals het creƫren van een diversiteitsvriendelijk klimaat op pabo en de stageschool, het ontwikkelen van studievaardigheden, het verbeteren van de stagebegeleiding en het aanbieden van voldoende stageplaatsen.

Bron: ANP.nl

Nieuwsbrief

Zoek: