Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stagebank met bijna 2000 stages gelanceerd!

Nieuws geplaatst door Sui-Ai Chen, 15 Mei 2007 01:40, vertoningen: 834

Jongeren krijgen te weinig informatie over hun rechten op de werkvloer. Dat blijkt uit het jaarlijkse vakantiewerkgeversonderzoek van CNV Jongeren. Werkgevers informeren nauwelijks hun vakantiewerknemers over hun rechten betreffende belasting, cao's, veiligheid en rusttijden.

Op 10 mei 2007 lanceerde CNV Jongeren daarom d.m.v. een feestelijke opening de nieuwe website www.cnvjongeren.nl op ROC ASA in Utrecht. Klaas Pieter Derks, voorzitter CNV Jongeren: "Het is verontrustend dat jongeren zo weinig worden voorgelicht over hun rechten. Omdat er ook gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, moeten vakantiekrachten, stagiaires en bijbaners hier beter op worden voorbereid."

Ook de arbeidsinspectie constateerde een informatieachterstand bij jongeren over hun rechten op de werkvloer. De website informeert daarom jongeren op het gebied van stage, school en (vrijwilligers)werk. Leden krijgen juridisch advies over werk en stage en hulp bij solliciteren en het terugvragen van de belasting. Vanaf 10 mei is er ook de mogelijkheid om een stage te zoeken in de stagebank met bijna 2000 vacatures. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met Stageplaza.nl. Leerlingen laten ballonnen op. Wie een ballon vindt, wint een leuke prijs.

Voor meer informatie: CNVJongeren.nl

Nieuwsbrief

Zoek: