Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stages vastleggen in cao’s

Nieuws geplaatst door Alexandra van der Vliet, 25 Oktober 2006 01:40, vertoningen: 1307

Werkgevers en werknemers moeten het stagebeleid vastleggen in cao's. Dat is een van de belangrijkste conclusies van een onderzoek van het FNV. "Niet nodig", vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW. "Er zijn goede afspraken gemaakt bij de Werktop tussen kabinet en Stichting van de Arbeid."

Een grote meerderheid (83%) van de onderwijsinstellingen vindt dat werkgevers en werknemers in cao's afspraken moeten maken over stages en leerwerkplekken. Werkgevers zijn het daar in mindere mate mee eens, hoewel toch nog 52% er positief tegenover staat. Dit blijkt uit een onderzoek van het FNV in samenwerking met de Kamers van Koophandel en Colo, de vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven.

"Er is een steeds grotere behoefte aan gekwalificeerd personeel", zegt Piet Göbbels, beleidsmedewerker van het FNV. "Opleiding is dus van groot belang. Dat houdt onder meer in dat er voldoende stage- en leerwerkplekken beschikbaar moeten zijn. Bedrijven moeten een bijdrage leveren in de opleiding. Dat is trouwens ook in hun eigen belang, want de beschikbaarheid van goed opgeleid personeel draagt bij aan de continuïteit van het bedrijfsleven."

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: