Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stagiaires oplossing arbeidskrapte

Nieuws geplaatst door Rogier Kind, 26 Oktober 2006 01:40, vertoningen: 1088

Stagiaires zijn de oplossing voor de arbeidskrapte in midden en kleinbedrijven volgens Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland. De economische groei zorgt voor steeds meer banen en door de vergrijzing dreigt ook een groot tekort aan vakmensen. In juli zorgde dit voor 48.000 moeilijk vervulbare vacatures, meldde MKB Nederland. Stagiaires zijn een slimme oplossing met veel mogelijkheden voor de toekomst.

Moeilijk vervulbare vacatures

Het aantal moeilijk vervulbare vacatures in MKB stijgt explosief door een gespannen arbeidsmarkt. Dit is een gevolg van demografische factoren en de aantrekkende economie. Door lage kosten te maken groeit de economie verder maar zorgt voor een overschot aan vacatures. Vacatures vullen met stagiairs is de oplossing, want stagiaires zijn voordeliger voor bedrijven. Ook bieden stagiairs het bedrijf de mogelijkheid later de stagiairs een vast contract aan te bieden.

Contacten tussen bedrijven en stagiairs

De contacten die stagiaires opdoen tijdens de beroepspraktijkvorming zijn erg belangrijk voor het perspectief van gediplomeerden op de arbeidsmarkt. Meer dan 50% is werkzaam bij het stagebedrijf tijdens de opleidingsperiode. Rogier Kind, werknemer en voormalig stagiaire bij Globalplacement: "Tijdens mijn afstudeerstage heb ik mezelf kunnen bewijzen binnen dit bedrijf. Ik zag veel mogelijkheden in de toekomst en had het erg naar mijn zin. Een vast contract was zowel voor mij als mijn werkgever een logische stap."

Lagerhuisdebat

De moeilijk vervulbare vacatures zijn ook een gevolg van de aansluiting tussen vraag en aanbod. Uit onderzoek van MKB Nederland blijkt dat een kwart van de ondernemers ontevreden is over het niveau van mbo-gediplomeerden. Vrijdag 6 oktober kwamen ondernemers, onderwijsinstellingen en FNV-bondgenoten in het licht van dit thema bij elkaar tijdens een Lagerhuisdebat in de KvK Amsterdam.

Nieuwsbrief

Zoek: