Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stagiaires werven op Stageplaza.nl

Nieuws geplaatst door Arjan Sinkeldam, 12 Mei 2009 01:40, vertoningen: 1552

Een stage vacature plaatsen op Stageplaza.nl is dé manier om snel en makkelijk geschikte stagiaires te vinden. Als duidelijk is om welke functie het gaat en welke eisen er aan verbonden zijn moet er alleen nog even een advertentie geplaatst worden. Maar waar kijken potentiële stagiaires nou eigenlijk naar?

Nationaal Stage Onderzoek

Het Nationaal Stage Onderzoek van Stageplaza.nl gaat ondermeer in op de vraag waar stagiaires op letten bij het zoeken naar een stage. De bevindingen uit het onderzoek zijn een goede leidraad bij het formuleren van een effectieve vacaturetekst. Uit het Nationaal Stage Onderzoek 2008 blijkt dat de eisen die studenten aan de stage stellen zijn veranderd ten opzichte van de eisen die enkele jaren werden gesteld. Hoewel het soort werkzaamheden op nr.1 is blijven staan is de rest van de top vijf behoorlijk veranderd.

De huidige top vijf ziet er als volgt uit:

  1. De stage werkzaamheden
  2. De stagebegeleiding vanuit de werkplek
  3. De werksfeer
  4. De locatie van het stagebedrijf
  5. De stagevergoeding

Werkzaamheden en stagebegeleiding

Geef duidelijke en complete informatie. De stagiair vindt het over het algemeen erg belangrijk om een goed beeld te krijgen van wat hem of haar te wachten staat. Dit geldt niet alleen voor de werkzaamheden maar zeker ook voor de begeleiding. Vertel bijvoorbeeld wie de stagebegeleider wordt, wat zijn of haar functie is en wat er van de begeleider verwacht mag worden. Verder is de stagiaire o.a. nieuwsgierig naar het globale aantal contacturen met de begeleider en op welke punten hij ondersteuning kan verwachten.

Sfeer en Locatie

Plaats een filmpje! Stagiaires hechten veel waarde aan een prettige sfeer en locatie. Een leuke en onderscheidende manier om dit te laten zien is door een filmpje van de afdeling of het bedrijf bij de vacature te plaatsen. De praktijk wijst uit dat de advertenties waar een filmpje bij is geplaatst meer reacties ontvangen dan de advertenties zonder begeleidende film. Ook geven de bedrijven aan dat de kandidaten die reageren op de advertenties vaak beter voldoen aan de gestelde eisen.

Stagevergoeding

Het blijkt dus dat een hoge stagevergoeding niet zaligmakend is. De gemiddelde stagevergoeding in 2008 was €303,-. Wij raden bedrijven om deze reden aan meer energie te steken in zaken als stagebegeleiding. Reageer snel De ideale stagiair(e) gevonden? Reageer direct, want stagiaires reageren namelijk op diverse andere stagebedrijven.

Nieuwsbrief

Zoek: