Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Startsein voor het nieuwe MBO

Nieuws geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 22 Oktober 2007 01:40, vertoningen: 859

In 2010 moeten alle opleidingen in het mbo zijn ingericht op competentiegericht onderwijs. Met het competentiegericht onderwijs speelt het mbo in op de ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven, aangezien het bedrijfsleven werknemers op hun competenties selecteert.

Competentiegericht onderwijs gaat er vanuit dat een starter bepaalde competenties moet hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden en gedrag, zoals plannen en organiseren. Een student krijgt een diploma als hij kan aantonen over deze competenties te beschikken.

Om een beeld te geven hoe het nieuwe onderwijs eruit zal zien, vond er op 2 oktober een speciaal evenement plaats, getiteld Competentcity. Vertegenwoordigers van onderwijs en bedrijfsleven konden op deze evenement hun kennis en ervaring delen rondom (de invoering van) competentiegericht onderwijs.

De opening van de Competentcity door Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van Onderwijs, was meteen een startsein voor het nieuwe procesmanagement mbo 2010. Na de opening konden bezoekers workshops volgen, de beurs bezoeken en presentaties volgen.

Bron: Mbo2010.nl

Nieuwsbrief

Zoek: