Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stichting Certificering Stagebemiddelaars van start gegaan

Nieuws geplaatst door Laura Geenen, 2 September 2008 01:40, vertoningen: 1071

Vanaf vandaag is Stichting Certificering Stagebemiddelaars een feit. Stichting SCS zet zich in voor het waarborgen van de kwaliteit van stages. De vergadering vond plaats bij UniePlaza te Culemborg. Het doel van deze bijeenkomst was het vormen van het bestuur wat door het tekenen van de akte van de Kamer van Koophandel officieel werd gemaakt.

Betrokken organisaties binnen SCS

De vergadering werd geopend door Unie voorzitter Jacques Teuwen. Andere aanwezigen om de akte te ondertekenen waren: Marcel van Bondswijk (Schouten & Nielsen), Bart Willems (De Unie), Lisa Westerveld (LSVB), Marlies Wesdorp (ISO), Gijs Bodenstaff (Stageplaza) en Kirstin Lentz (Stageplaza). Alle betrokken organisaties vertegenwoordigen een zeer grote achterban. Dankzij deze samenstelling kan het bestuur gericht werken aan een betere toekomst voor stagiairs, werkgevers en stagebemiddelaars.

De doelstellingen van SCS

De stichting SCS is voortgekomen uit Branchevereniging BES (Branchevereniging Erkende Stagebemiddelaars). Het hoofddoel van de stichting is om de kwaliteit van stageplaatsen in Nederland te verbeteren. Stagebemiddelaars kunnen van de stichting een keurmerk krijgen, wanneer zij aan de genoemde eisen voldoen. Op deze manier wordt niet alleen de kwaliteit van stage lopen verhoogd, maar wordt ook de stagiair in bescherming genomen.

Meer weten over Stichting SCS? Bekijk de website van Branchevereniging BES.

Nieuwsbrief

Zoek: