Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stijgende stagevergoeding onderwerp van gesprek

Nieuws geplaatst door Bregje Rooijendijk, 21 Augustus 2008 01:40, vertoningen: 670

Het persbericht van Stagaplaza.nl over stijgende stagevergoedingen vormde afgelopen week het onderwerp van menig gesprek. "Eindelijk wordt BV Nederland wakker!", riep Irene ten Dam, directeur van PRO*MBO, een bemiddelingsorganisatie voor mbo-talenten met interesse in opleidingsgerelateerde (bij)banen en traineeships.

Boontje komt om z'n loontje

Zeker 60% van de stagiairs binnen het mbo blijft na diens stage 'hangen' bij het stagebedrijf. Ten Dam: "Een stage of, zoals PRO*MBO het noemt, een leerbaan vormt dan ook een succesvol recruitmentmiddel. Indien je hierin als bedrijf niet investeert, bereik je het gros van de mbo-doelgroep dus niet. Het voordeel van een hogere stagevergoeding is dat er meer van een stagiair verwacht mag worden. Geef een student een project met een kop en een staart, meer verantwoordelijkheid en de ruimte om initiatief te nemen. En beloon een student hiernaar. Bij het ontvangen van enkel een onkostenvergoeding, zou je als student nog denken dat er weinig van je verwacht wordt!"

Stagiairs met zelfkennis

Bovengenoemde verantwoordelijkheid moet een student natuurlijk wel kunnen dragen. Het is daarom belangrijk om naast het diploma ook naar vaardigheden als enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel, leervermogen, initiatief en integriteit te kijken. Een carrière wordt volgens PRO*MBO voor 70% bepaald door persoonlijkheid en voor 30% door kennis. Zodra stagiairs hun eigen waarden, identiteit, en missie kennen, kunnen ze op zoek gaan naar een aansluitende stap in hun carrière.

Nieuwsbrief

Zoek: