Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Studenten ontevreden over stage-aanbod

Nieuws geplaatst door Victor Engbers, 10 November 2006 00:40, vertoningen: 1353

Meer dan de helft van de Nederlandse studenten die bezig zijn met hun stage is ontevreden over het aanbod van stages via hun onderwijsinstelling. 60 Procent beoordeelde de service op stagegebied matig tot slecht.

Dit blijkt uit het jaarlijkse online onderzoek van Stageplaza.nl, Nederlands marktleider in stagebemiddeling, onder meer dan 3500 studenten. En er waren meer opvallende resultaten. Zo bleek dat de stagevergoedingen die in ons land worden gegeven sterk uiteenlopen. Ruim elf procent van de studenten zei helemaal niets te ontvangen voor hun stage, terwijl een handvol studenten een vergoeding van meer dan duizend euro in ontvangst mag nemen. Meer dan de helft van de stagiaires ontvangt een bedrag tussen de €100,- en €400,- per maand.

Nog een ander resultaat is dat de meeste studenten tegenwoordig hun stageplek vinden via internet (ruim 35%). 28% vindt een plek via school, terwijl ruim 20 procent een stageplek regelt via vrienden, kennissen en familie.

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: