Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Superstages moeilijk te vinden

Nieuws geplaatst door Sui-Ai Chen, 15 Mei 2007 01:40, vertoningen: 1833

Stageplaza.nl sprak met Andy Donderwinkel (18) en Maarten Tuit (18) van ROC ASA en vroeg naar hun ervaringen op het gebied van stages. En meteen ook of ze de Stagebank op de nieuwe website van CNV Jongeren een handig initiatief vinden. Beiden moesten vorig jaar een stage vinden voor drie dagen in de week en de overige dagen werden besteed aan school.

Het bleek niet makkelijk te zijn om iets te vinden. Veel bedrijven zochten een fulltime stagiaire. Ook bleken sommige advertenties al vervuld zodra er werd gereageerd. "Na de zomervakantie moesten we meteen een stage vinden. Er was haast geen begeleiding toen. Je krijgt gewoon een dosis informatie en moet er maar het beste van maken. Aan de andere kant is 'het' goed dat je je eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Uiteindelijk heb ik een superstage gevonden via de school," aldus Maarten.
Ook Andy begon moeizaam, maar vond uiteindelijk een stage via Stageplaza.nl: "Het is makkelijk zoeken naar stages en je kunt gelijk reageren op een stageplek." Graag hadden ze gehad dat ze meer een duwtje in de rug kregen van de school. Er werd weinig verteld en opeens moesten ze echt beginnen.

Maarten en Andy

Hun ervaringen met de stagebegeleiding zijn wisselend geweest. Terwijl Andy's stagebegeleiding normaal verliep, werden de afspraken bij Maarten steeds uitgesteld. Wel vond hij de informatie tijdens de stage handig. Overigens verliepen voor beiden de begeleiding vanuit de bedrijven zeer goed.
Binnenkort moeten ze allebei weer een stage lopen, dit keer fulltime voor een half jaar. Ze verwachten nu wel makkelijker een stage te vinden. Zo reageren ze bevestigend op de vraag of ze de Stagebank of Stageplaza.nl in de toekomst zullen gebruiken. Alleen heeft Maarten al een leuk aanbod. "Maar als dat niet doorgaat, dan ga ik zeker gebruik maken van de Stagebank en Stageplaza.nl."

Nieuwsbrief

Zoek: