Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Verantwoordelijkheden stages vastgelegd

Nieuws geplaatst door Alexandra van der Vliet, 31 Oktober 2006 00:40, vertoningen: 1336

ROC van Amsterdam, ROC ASA en Kenniscentrum Handel tekenden vandaag een overeenkomst waarin afspraken zijn vastgelegd over de invulling van de verantwoordelijkheden van de partners bij het 'leren in de praktijk' en bij stages van deelnemers in het (middelbaar) beroepsonderwijs in de handel.

Met de ondertekening maken de betrokken partijen duidelijk dat samenwerking, het maken van goede afspraken over de uitvoering van taken én het elkaar daarop aanspreken, de deelnemers aan het beroepsonderwijs het meeste helpt.

Bij de organisatie van stages en leerbanen zijn diverse partijen betrokken. Ook claimen diverse partijen er een rol in. "Deze overeenkomst is een doorbraak", gaf Peter Cras, algemeen directeur van Kenniscentrum Handel, aan. "De enige manier om de werkzaamheden binnen de taken en verantwoordelijkheden voor stages en leerbanen tussen scholen, bedrijven en kenniscentrum goed te regelen, is het maken van concrete afspraken en je daar vervolgens ook aan houden. Bij de uitvoering kun je elkaar dan ook aanspreken op de gemaakte afspraken. Wat mij betreft gaan we deze overeenkomst bij alle overige ROC's toepassen."

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend in het ROC van Amsterdam. Namens de partijen ondertekenden Ria Jochems (voorzitter directie Amsterdam ROC ASA), Ricardo Winter (lid van het College van Bestuur van ROC van Amsterdam) en Peter Cras (algemeen directeur Kenniscentrum Handel). Voordat zij hun handtekening 'mochten' zetten, ondertekenden een docent en een bpv-coördinator van beide ROC's en twee opleidingsadviseurs van Kenniscentrum Handel. Zij vertegenwoordigen de medewerkers die de afspraken op de werkvloer concreet gestalte moeten geven.

De ondertekening vond plaats tijdens een dag voor alle docenten handel van beide ROC's. Centraal tijdens de organisatie stond het onderwerp 'Praktijkleren is mensenwerk'.

Bron: Colo

Nieuwsbrief

Zoek: