Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Wirwar aan stagewebsites beneemt ondernemer het zicht

Nieuws geplaatst door Alexandra van der Vliet, 19 Oktober 2006 01:40, vertoningen: 1188

De zoekterm 'stageplaats' levert bij Google 381.00 hits op. Tientallen websites verdringen zich om de aandacht van studenten en bedrijven. Maar wordt het bedrijfsleven daar wijzer van? Weinig stagewebsites zijn een gezamenlijk initiatief van onderwijs en bedrijfsleven, terwijl dat een goede mogelijkheid zou bieden om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.

Dit stelt Belle Visser, die in opdracht van de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente de stageproblematiek in Oost-Nederland inventariseerde. "Als KvK redeneren wij vanuit het perspectief van de ondernemer", zegt Visser. "Ondernemers denken vaak nog in termen van LTS of zelfs ambachtsschool, terwijl stagewebsites afkortingen als BOL (Beroepsopleidende Leerweg) en BBL (Basis Beroepsgerichte Leerweg) bezigen, zonder die terminologie uit te leggen. De beste sites zijn die waar het onderwijs en bedrijfsleven samenwerken."

'Die zoekt een draaibankwerker'

Visser ziet momenteel wel 'enorme ontwikkelingen' bij de stagesites van onderwijsinstellingen. "De hogescholen zijn er het verst in, en ook de ROC's en de AOC's gaan vooruit. Alleen de vmbo's blijven wat achter. Dat is ook wel logisch, want die scholen opereren over het algemeen veel solistischer. Commerciƫle sites kunnen een toegevoegde waarde hebben, mits ook zij een brug slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven. Stageplaza.nl is wat dat betreft wel een van de betere. Stagesites moeten niet ingericht worden naar studies. Zo denkt een ondernemer niet 'die zoekt een draaibankwerker.'

Persoonlijke contacten van wezenlijk belang

Op dit moment is Stageplaza.nl de grootste online stagebank van Nederland. Het bedrijf richtte onlangs Stagebank Amsterdam op en wordt gesteund door diverse partijen uit het bedrijfsleven, zoals MKB Amsterdam, VNO-NCW West en de ORAM, de ondernemersvereniging regio Amsterdam.

Dominic Bakker, account manager bij Stageplaza.nl, zegt dat er voor een goed functionerende stagesite meerdere factoren van belang zijn. "Naast een goed matching-systeem heb je natuurlijk goede contacten met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen nodig. Maar uiteindelijk gaat het toch om je persoonlijke contacten en de service die je bedrijven en studenten geeft."

Bron: Stageplaza.nl

Nieuwsbrief

Zoek: