Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

7 op 10 studenten wil naar buitenland

Persberichten geplaatst door Bregje Rooijendijk, 3 Oktober 2008 01:40, vertoningen: 1618

69% van de studenten is geïnteresseerd in een internationale stage. Slechts 2% hiervan vertrekt daadwerkelijk naar het buitenland. De Branchevereniging Erkende Stagebemiddelaars (BES) wil dit verschil verkleinen. Sinds 30 september is het bestuur van BES in omvang toegenomen. Daar een meerderheid van de nieuwe bestuursleden over de Nederlandse grenzen bemiddelt, gaan ook internationale stages een belangrijk agendapunt vormen.

Branchevereniging wil kwalitatief goede stages

BES fungeert als aanspreekpunt voor de overheid, semi-overheid, het onderwijs, de studenten en het bedrijfsleven. Met de uitbreiding van het bestuur wil BES actief nieuwe leden gaan werven. Doel is ook meer onderwijsinstellingen in te lichten over stages. Door binnen de vereniging met verschillende organisaties samen te werken, wil BES zowel de nationale als de internationale stagebranche naar een hoger niveau tillen.

Meerderheid studenten wil naar buitenland

Op dit moment zijn er wereldwijd zo'n 375 miljoen studenten. Van de Nederlandse studenten is 69% geïnteresseerd in een internationale stage. Slechts een fractie hiervan gaat daadwerkelijk naar het buitenland. Er zijn verschillende redenen waarom stagiairs een binnenlandse stage uiteindelijk verkiezen boven een buitenlandstage. Voor veel studenten blijkt een buitenlandstage te duur. Gebrek aan stimulans en begeleiding vanuit onderwijsinstellingen vormt ook een belangrijke reden. Taalbarrières zouden tevens reden geven tot thuis blijven. BES wil studenten die een buitenlandstage ambiëren meer mogelijkheden geven om daadwerkelijk te vertrekken.

De nieuwe bestuursleden

De nieuwe leden die BES gaan versterken zijn: Peter Douwes, Rutger Bruin en Ralco Monasch. Peter Douwes is directeur van de Stichting Innovatieve Stages Amsterdam en eindverantwoordelijke voor het innovatieproject TEAMstages. TEAMstages is een stagebureau, opgericht door Joop & Janine van den Ende en het ROC van Amsterdam. Rutger Bruin is mede-oprichter van Wereldstage. Wereldstage biedt studenten een netwerk van internationale bestemmingen, persoonlijke dienstverlening en lokale ondersteuning tijdens de stage. Ralco Monasch is directeur van Alumno Astralis. Alumno Astralis is een van origine Spaans bedrijf dat zowel voor nationale als internationale studenten bemiddelt.

Belang stagiairs, stagebemiddelaars en bedrijfsleven

Peter Douwes zegt over de oprichting van BES: "Bij het professionaliseren van stagebemiddeling hoort het creëren van een brancheorganisatie die de kwaliteit in de gaten houdt en de groei bevordert. Dat is in het belang van stagiairs, stagebemiddelaars en uiteindelijk ook van het bedrijfsleven."

Nieuwsbrief

Zoek: