Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Docenten opnieuw onvoldoende voor stagebegeleiding

Persberichten geplaatst door Bianca Schotanus, 11 Februari 2008 00:40, vertoningen: 1293

Uit het Nationaal Stageonderzoek 2007 van Stageplaza.nl blijkt hoe bedrijven over de stagebegeleiding vanuit de opleiding denken. Daaruit blijkt dat meer dan 50% van de bedrijven vindt dat de aansluiting op het bedrijfsleven en begeleiding van stagiairs door docenten onvoldoende is.

Rapportcijfer voor schoolbegeleiding

De bedrijven geven de opleiding gemiddeld een vijf als rapportcijfer voor de huidige vorm van begeleiding aan stagiairs. Dit is beduidend lager dan een jaar geleden. In het stageonderzoek van 2006 gaven bedrijven gemiddeld nog een 5.4 aan de opleidingen.

Weinig samenspel opleiding en bedrijf

Bedrijven zouden graag zien dat mensen uit de praktijk vaker gastcolleges geven op scholen. Dit om de opleidingen meer betrokken te laten raken bij het bedrijfsleven. Er zou meer interactie moeten zijn tussen scholen en bedrijven. Docenten zouden ook meer betrokken moeten zijn bij de werkzaamheden van de stagiairs.

Eerder was al gebleken dat de stagebegeleiding die de bedrijven zelf bieden ook slechter is geworden. Dit vond 75% van de bedrijven in 2006 naar 80% in 2007. Daaruit blijkt dat alle vormen van begeleiding verslechterd is en dit ten nadele van stagiairs komt.

Nieuwsbrief

Zoek: