Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Groei stagevacatures ondanks economische recessie

Persberichten geplaatst door Rogier Kind, 20 November 2008 00:40, vertoningen: 2380

De economische recessie heeft tot dusver geen negatieve invloed op de stagebranche. Stagebemiddelaar Stageplaza.nl heeft haar vacaturebestand het afgelopen kwartaal met 16% zien groeien. Ook het CBS komt met cijfers waaruit blijkt dat het vacatureaanbod groot blijft. In het afgelopen kwartaal is het totale aantal vacatures in Nederland gestegen met bijna 5%.

Stagiairs hebben de toekomst

Binnen de stagebranche is geen sprake van recessie. Het aantal stagevacatures is zelfs aanzienlijk toegenomen. Bedrijven bezuinigen vooralsnog niet op stagiairs. Voorlopige cijfers uit onderzoek van Stageplaza tonen aan dat hier verschillende redenen voor zijn. Zo geeft één op de vijf ondernemers aan stagiairs in dienst te hebben vanwege financiële voordelen. Het aannemen van stagiairs wordt door veel ondernemers tevens gezien als een handige manier om personeel te werven. Ook het stimuleren van innovatie is een argument om stagiairs in dienst te nemen. Ondanks de recessie is 95% van de bedrijven voornemens in de toekomst met stagiairs te blijven werken.

Vacatureaantal blijft groeien

Niet alleen Stageplaza.nl en het CBS hebben de groei van het vacatureaanbod in kaart gebracht. Ook Colo, het samenwerkingsverband voor kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, ziet een toename van het aantal vacatures. Een recente inventarisatie van Colo wijst uit dat het aantal unieke leerbedrijven is gestegen en de tekorten aan stagiairs in onder meer de zorg en de mode nog steeds bestaan. Colo zegt verder dat er over het geheel er een groot overschot aan stageplaatsen en leerbanen bestaat, vooral in de techniek, handel, horeca en groene ruimte.

Nieuwsbrief

Zoek: