Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Keurmerk beschermt stagiairs

Persberichten geplaatst door Laura Geenen, 3 September 2008 01:40, vertoningen: 1643

Gisteren diende het hoofdkantoor van vakbond de Unie als decor voor de officiƫle start van de Stichting Certificering Stagebemiddelaars (SCS). Deze stichting gaat fungeren als verlengstuk van de al eerder opgerichte Branchevereniging Erkende Stagebemiddelaars (BES). SCS zal een keurmerk gaan verstrekken aan stagebemiddelaars die volgens de stichting voldoen aan bepaalde eisen.

Doelstellingen

Het doel van SCS is de kwaliteit van nationale en internationale stages, stagebedrijven en stagebemiddeling te waarborgen. De stichting wil dit doel bereiken door samen met TNO Certification en de Erasmus Universiteit een keurmerk op te stellen voor stagebemiddelaars. Ook wil zij middelen ontwikkelen om stagebemiddeling en -begeleiding te bevorderen en te verbeteren. Marcel van Bronswijk (R.v.B. van Schouten & Nelissen Groep): "Het is natuurlijk de bedoeling dat stagiairs daadwerkelijk leren van een stage. Goede begeleiding is daarbij van belang. Het blijkt in de praktijk soms nodig om stagiairs op dit vlak bescherming te bieden."

Het initiatief

De stichting is een initiatief van de Internetvakbond en Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland. Het idee is ontstaan tijdens gesprekken met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Het ISO schreef destijds in een notitie aan de Tweede Kamer over de noodzaak om de verantwoordelijkheden van verschillende actoren op het gebied van (internationale) stagebemiddeling in kaart te brengen. Zij deed hierbij onder meer de aanbeveling om een keurmerk te ontwikkelen. De Internetvakbond en Stageplaza.nl vonden hierin aanleiding tot de oprichting van SCS.

De bestuursleden

De dagelijkse leiding van Stichting Certificering Stagebemiddelaars zal in handen vallen van een vierjaarlijks wisselend bestuur. Gedurende de eerste termijn wordt het bestuur voorgezeten door Jacques Teuwen (voorzitter van Vakbond de Unie). Ook Gijs Bodenstaff (commercieel directeur van Stageplaza.nl), Loek Hermans (voorzitter van MKB Nederland), Marcel van Bronswijk, (R.v.B. van Schouten & Nelissen Groep) en Marlies Wesdorp (ISO) zullen deel uitmaken van het eerste bestuur van SCS.

Nieuwsbrief

Zoek: