Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Maatschappelijk stage ook op MBO, HBO en WO niveau

Persberichten geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 3 December 2007 00:40, vertoningen: 782

Zinnige Zaken lanceert 3 december in samenwerking met Stageplaza.nl een gloednieuw initiatief: www.zinnigestages.nl. Op deze stagebank vindt men vacatures van non-profitorganisaties, goede doelen en bedrijven met duurzame ambities. Niet voor scholieren, maar speciaal bedoeld voor studenten met een maatschappelijk verantwoordelijke drive.

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor veel studenten een selectiecriterium geworden om bij een organisatie te solliciteren. Dat blijkt uit onderzoek door Zinnige Zaken. Onderwerpen als het milieu en de maatschappij spelen een steeds grotere rol in het leven van de student. De vraag naar een maatschappelijk verantwoorde stage is dan ook groot.

Een bewuste keuze voor studenten

In 2011 wordt de maatschappelijke stage voor alle middelbare scholieren in Nederland verplicht. Tijdens deze stage moet het maatschappelijk besef bij de scholieren groeien. Op hogescholen en universiteiten is stage lopen meestal ook verplicht, maar is de branche niet bepaald. Zinnige Stages geeft studenten de kans om bewust te kiezen voor een maatschappelijk verantwoorde stage.

Meer tijd voor zinnig werk

De maatschappelijke stage voor scholieren heeft een korte duur van 12 weken. Studenten aan de hogeschool of universiteit lopen gemiddeld maar liefst 5 maanden stage. ZinnigeStages.nl biedt studenten dan ook een serieuze kans om een kijkje te nemen bij een organisatie die zich richt op de samenleving. Zo kan de student al in een vroeg stadium ervaren wat voor meerwaarde maatschappelijk verantwoord ondernemen oplevert.

Nieuwsbrief

Zoek: