Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Nederlandse bedrijven steeds populairder bij internationale stagiairs.

Persberichten geplaatst door Jan de Blécourt, 9 Augustus 2013 16:16, vertoningen: 3870

Globalplacement, ‘s Werelds grootste online platform voor internationale studenten, ziet grote toename in de belangstelling van internationale studenten in een stage bij Nederlandse bedrijven. Van de Europese landen waar internationale studenten graag stage zouden lopen, staat Nederland, na Engeland, op de tweede plaats. Goede beheersing van de Engelse taal en de vriendelijke Nederlandse cultuur zijn voor internationale studenten de belangrijkste pre’s.

Steeds meer studenten in de wereld, in 2013 120 miljoen, volgen graag hun stage in het buitenland om hiermee hun cv te verrijken. Nu blijkt dat 35% van deze studenten aansluitend aan hun stage binnen het bedrijf een aanbieding krijgt voor een vaste aanstelling, is de noodzaak om te kiezen voor een leuk en aansprekend bedrijf groter dan voorheen.

Op Globalplacement zijn momenteel meer dan 300.000 studenten uit de hele wereld ingeschreven die graag stage komen lopen in Nederland. Globalplacement bemiddelt desgewenst voor een goede match en regelt eventueel ook de huisvesting.

Rob Kriegsman, directeur van Globalplacement, geeft een mooi voorbeeld van een win-winsituatie tussen een Nederlands bedrijf en een internationale student; “Bedrijven willen meer globaliseren en een internationale student is ideaal voor het uitvoeren van prospects onderzoek, social media activiteiten of klant – relatie onderhoud binnen bedrijven/markten uit hun land van herkomst. Bovendien werk je als bedrijf mee aan een stukje verbetering van de wereld, als meer mensen met elkaar in harmonie kunnen werken”, aldus Rob Kriegsman, directeur van Globalplacement.

Bij interesse in internationale stagiairs, kunnen bedrijven zich registreren op www.globalplacement.com en zo snel geschikte kandidaten uit het desgewenste land met de juiste opleiding vinden.

Nieuwsbrief

Zoek: