Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

POP minder SMART dan gedacht

Persberichten geplaatst door Bregje Rooijendijk, 13 Augustus 2008 01:40, vertoningen: 1480

Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een veelgebruikt 'ontwikkelingscontract' tussen werknemer en werkgever. Ook binnen het onderwijs is het een welbekend instrument. Uit een poll van Stageplaza.nl blijkt dat 76% van de stagiairs bedenkingen heeft bij de POP-methode.

Stage in stappen

In een persoonlijk ontwikkelingsplan geeft de stagiair aan welke stappen deze in de komende stageperiode zal zetten om bepaalde bekwaamheden te vergroten. Deze stappen dienen zo helder en concreet mogelijk te worden geformuleerd, zodat na verloop van een vastgestelde tijd beoordeeld kan worden of de gestelde stagedoelen bereikt zijn. Vaak worden hierbij afzonderlijke SMART-ontwikkelingsdoelen (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden) benoemd.

Stagiairs negatief over POP

Stagiairs blijken niet altijd blij te zijn met de POP-methodiek. Naar aanleiding van negatieve geluiden die stagebemiddelingsbureau Stageplaza.nl ter ore kwamen, besloot zij een stage poll op te stellen. De volgende stelling werd geformuleerd: "Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) al dan niet met bijbehorende SMART-doelen ervaar ik als een nuttig instrument waar het gaat om mijn studievoortgang." De stelling werd door een grote meerderheid (76%) van de stagiaires negatief beoordeeld. Ruim 650 stagiaires hebben gereageerd op de stagepoll. Stageplaza.nl ziet in deze bevestiging reden om het onderwerp in volgende onderzoeken mee te nemen.

Nieuwsbrief

Zoek: