Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Recessie schreeuwt om betere stagebegeleiding

Persberichten geplaatst door Rogier Kind, 12 Mei 2009 01:40, vertoningen: 2418

Door de kredietcrisis is de vraag naar stagiairs fors toegenomen. Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland, waarschuwt instellingen en stagebemiddelaars voor misbruik van stagiairs bij bedrijven waar het nu wat minder gaat. Docenten en bemiddelaars moeten tijdens de recessie de kwaliteit van stageplekken beter bewaken.

Stagiairs zijn geen goedkope arbeidskrachten

Uit onderzoek van stagebemiddelaars blijkt dat het Nederlandse bedrijfsleven tijdens de kredietcrisis steeds vaker een beroep doet op stagiairs. "Een stage is een combinatie van werken en leren. We moeten voorkomen dat studenten als goedkope arbeidskrachten worden behandeld," aldus Stageplaza.nl. De marktleider in online stagebemiddeling roept collega bemiddelaars op om misbruik tegen te gaan.

Kwaliteit van stageplekken

Stagebemiddelaars spelen een grote rol in het waarborgen van de kwaliteit van stageplaatsen. Stageplaza.nl heeft als marktleider haar kwaliteitseisen flink aangescherpt. Nieuwe inschrijvingen worden extra gecontroleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij twijfel vindt er een persoonlijk bezoek plaats om de stageplek en werkzaamheden te bespreken.

Het belang van een stageovereenkomst

Stageplaza adviseert studerend Nederland voorafgaande aan een stage met het stagebedrijf een stageovereenkomst op te stellen. Hierin kunnen afspraken omtrent werkzaamheden, begeleiding en zelfstudie worden vastgelegd. Op deze manier zijn studenten verzekerd van een gezonde balans tussen werken en leren.

Nieuwsbrief

Zoek: