Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stagiair verruilt diploma voor salarisstrookje

Persberichten geplaatst door Bregje Rooijendijk, 8 April 2008 01:40, vertoningen: 1239

Ruim één op de tien studenten gaat in op de vraag van stagebedrijven om de opleiding vroegtijdig te beëindigen en bij hen in dienst te treden. Dit blijkt uit cijfers van het Nationaal Stage Onderzoek Studenten 2008.

Groenpluk toegenomen

Bijna de helft van de studenten (49%) krijgt tijdens de stageperiode een baan aangeboden. Vorig jaar ging dit nog om 40%. De aanbieding gaat bij één op de drie studenten over indiensttreding alvorens klaar te zijn met studeren.

Voldoening

13% van de studenten heeft dit aanbod aangenomen. Een meerderheid van deze studenten zegt dit te hebben gedaan omdat ze plezier in het werk hebben. Ook zijn er studenten die het aanbod hebben aangenomen uit financiële overwegingen. De studenten die de aanbieding afwijzen, doen dit met name omdat zij eerst de studie af willen ronden.

Oorzaken

Voor een groot aantal bedrijven (35%) is personeelswerving de belangrijkste reden om stagiairs aan te nemen. Dit blijkt uit het Nationaal Stage Onderzoek voor bedrijven van het afgelopen jaar. Ruim de helft van de bedrijven verwacht dat, in verband met arbeidskrapte, groenpluk in de toekomst zal toenemen. Opvallend is dat slechts 22% denkt hier zelf aandeel in te gaan hebben. Eén op de vijf bedrijven geeft aan in het verleden stagiairs te hebben aangenomen die hun diploma nog niet op zak hadden.

Nieuwsbrief

Zoek: