Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660

Stagiairs ontevreden over lage stagevergoeding

Persberichten geplaatst door Bouschraa Elhrouz, 2 November 2007 00:40, vertoningen: 1675

Stagiairs zijn ontevreden over de lage stagevergoeding die zij ontvangen. Met alleen een stagevergoeding komt meer dan de helft van de studenten niet rond. Dit blijkt uit het Nationaal Stageonderzoek 2007 gehouden door Stageplaza, waaraan ruim 700 studenten hebben meegedaan.

Stagevergoeding onveranderd

Een stagiair verdient gemiddeld tussen de €200 en €300 per maand. Deze vergoeding is onveranderd gebleven sinds 2003. De meeste studenten kunnen echter niet rondkomen van dit bedrag. Hierdoor zien zij zich genoodzaakt om naast de stage in de avonduren en/of in de weekenden bij te verdienen.

Mbo stagiairs verdienen het minst

Uit onderzoek blijkt dat mbo-stagiairs gemiddeld het minst verdienen. Hiervan ontvangt 22% geen stagevergoeding. Bedrijven baseren de hoogte van de stagevergoeding voornamelijk op het opleidingsniveau, de functie en de verantwoordelijkheden.

Technische student verdient het meest

Studenten in de IT-sector, de accountancy en de technische branche krijgen over het algemeen een hogere vergoeding. Dit komt door de arbeidskrapte in deze sectoren. De bedrijven zien het aannemen van stagiairs als een slimme manier van personeelswerving. Vacatures worden aantrekkelijk gemaakt door hoge stagevergoedingen. ICT-stagiairs krijgen nu gemiddeld 500 euro, met uitschieters tot wel 800 euro aan stagevergoeding per maand.

Nieuwsbrief

Zoek: