Nu solliciteren

Stagiair(e) content marketeer gezocht bij dit bedrijf!

Functie Content marketeer
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master
Locatie Hardinxveld-Giessendam
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 4 - 8 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding In overleg
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Voor de halfjaarlijkse stageperiodes zoeken wij doorlopend meerdere gemotiveerde HBO marketing & communicatie stagiairs die 4 à 5 dagen per week gaan helpen bij het creëren en verbeteren van onze tekstuele en visuele content.

dit bedrijf werkt dagelijks met een team van ruim 40 collega’s aan het zo veilig mogelijk maken van de sectoren mobiliteit en logistiek. Daarvoor leiden wij particuliere en beroepsmatige weggebruikers op en verzorgen wij trainingen om deze kennis en vaardigheden te onderhouden en uit te breiden.

Stagedoel

Aan het einde van jouw stage heb je een enorme hoeveelheid relevante content gecreëerd voor onze personas ‘Petra’, ‘Bas’ en ‘Monique’. Daarmee help je ons om onze onlinepositie verder te verstevigen en doe jij hands-on praktijkervaring op.

Verantwoordelijkheden

Het hoofddoel van de content marketeer is om het aantal bezoekers en hun conversie op onze website (afkomstig van onbetaalde kanalen) te verhogen, door het delen van relevante content. Uiteraard houd je bij het maken van die content rekening met de fase van de customer journey waarin de persona zich bevindt en aan welke informatie hij of zij op dat moment behoefte heeft. Via verschillende marketingcommunicatie kanalen, zoals de website, e-mail marketing, blogs en social media deel je de content en registreer en analyseer je de progressie met behulp van KPI’s.

Aanpak

De stage verloopt in teamverband, los van de dagelijkse operatie, onder begeleiding van de directie. In kleine teams wordt met behulp van Design Thinking en Agile Kanban projectmatig gewerkt. Op deze manier worden stagevoortgang, output effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling geborgd. In het eerste deel van de stage leer je de context van dit bedrijf goed kennen. Daarna werk je een conceptplan uit voor bijvoorbeeld de (verbeterde) aanpak op een communicatiekanaal. In de laatste fase, die ook het langst duurt, werk je aan het creëren van content en het uitvoeren en analyseren van experimenten.

Kerncompetenties

Je hebt de grootste kans op successen als je beschikt over de volgende kerncompetenties; analytisch, creatief, pragmatisch, georganiseerd, klantgericht en natuurlijk communicatief (schriftelijk en mondeling). En helemaal als je ook nog eens praktijkervaring meebrengt in online marketingcommunicatie en/of agile werken.

De stage kun je deels op school of thuis uitvoeren. Wel verwachten we dat je wekelijks op kantoor aanwezig bent om de voortgang met het team te bespreken. Voor de communicatie en rapportage maken we gebruik van verschillende online tools. Uiteraard krijg je een passende vergoeding. (afhankelijk van de corona maatregelen)

“dit bedrijf heeft mij erg goed begeleid tijdens het afstuderen. dit bedrijf is gemotiveerd en staat open voor innovatieve ideeën. Naast de leerzame stage heb ik ook veel plezier gehad” - Menno Jansen: student Commerciële Economie, SEA-marketing afstudeer stagiair dit bedrijf, mei 2020

Je kunt je interesse kenbaar maken door te mailen naar dirk@dit bedrijf.com. We kijken uit naar je reactie!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.