Nu solliciteren

Communicatie/ Social media stagiair(e) gezocht in Den Haag

Functie Arbeidsmarktcommunicatie
Opleidingsniveau VMBO-TL, MBO niveau 1, MBO niveau 2, MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Den Haag
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 5 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding € 628 - 628
Salaris opmerking Obv 40-urige werkweek
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Jij weet hoe je met social media de aandacht trek en vasthoudt. Vertel jij het verhaal van de Rechtspraak als interessante werkgever voor iedereen? Met jouw social media strategie en digitale expertise maak je pas écht impact!

Zo is de stageopdracht ontstaan

In de altijd veranderende arbeidsmarkt komen er steeds meer mogelijkheden om de aandacht te krijgen én vast te houden van je doelgroep. Om jezelf te onderscheiden en potentiële kandidaten te bereiken is de inzet van social media essentieel. Maar dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen! Bij de Rechtspraak willen we nog beter gebruik maken van social media in onze arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. We willen ons verhaal vertellen aan verschillende doelgroepen, de organisatie als (potentiële) werkgever neerzetten en medewerkers aan het woord laten. Allemaal met 1 doel: de arbeidsmarktpositie versterken. En omdat we grote stappen maken op dit gebied is de centrale vraag ontstaan:

Hoe kunnen we zorgen voor meer strategie en structuur in het gebruik en de inzet van social media van de Rechtspraak voor arbeidsmarktcommunicatie en employer branding?

Een nieuwe opdracht voor het banen van nieuwe paden, maar je doet het niet alleen!

Samen met je collega’s ga jij minimaal 6 maanden aan de slag vanuit het team HRM & OO. Jouw drie nieuwe collega’s houden zich bezig met arbeidsmarktcommunicatie en -beleid waardoor je veel met hen samen zal werken. Dat doen we vanwege de corona uiteraard digitaal, maar dat gaat niet ten koste van de informele werksfeer! Omdat ook hun project nieuw is binnen de organisatie, werk je wel veel samen maar is het echt aan jou om nieuwe (social media) paden aan te leggen.

Impact maken door werken op de inhoud, zo ziet jouw stage eruit

Inzicht krijgen in beschikbare content en mogelijkheden en die omvormen tot een strategie. Dat wordt de basis van jouw stageopdracht! Stopt het daar? Nee, want jouw strategie wordt een van de pilaren waar de Rechtspraak haar werkgeversmerk op verder gaat bouwen. Begin je al in je handen te wrijven en gaan je mondhoeken langzaam omhoog? Dan moet je zeker even verder lezen!

In jouw stageopdracht richt je je niet alleen intern op de aanwezige content in de organisatie, maar maak je ook een opzet voor de optimale social media strategie voor verschillende doelgroepen. Zo hadden we het zelf in gedachten:

Interne opdracht:

Externe opdracht:

Waarom jij kiest voor deze stage?

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan en rechtvaardige samenleving. Een rol met veel verantwoordelijkheid en een grote maatschappelijke impact! Waarom kies jij voor deze social media stage bij de Rechtspraak? Omdat:

Je kiest niet voor deze stage als:

We vinden het trouwens belangrijker dat je je kan vinden in de opdracht en de expertise, dan het opleidingsniveau dat je meeneemt!

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. Elke collega heeft een onmisbare rol in efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu bode, rechter, administratieve kracht of communicatie adviseur bent. Ook met jouw social media stage maak jij het verschil tussen recht en onrecht!

Dit mag je van ons verwachten:

Wist je trouwens dat wij verkozen zijn tot een Top 50 Favoriete Werkgevers 2020?

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Nu solliciteren