Nu solliciteren

HBO/WO 3e of 4e jaar stage - WTB/IPO - Den Bosch

Functie Product ontwerper
Opleidingsniveau HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie 's-Hertogenbosch
Uren per week 36 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 5 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding € 400
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Insectengaas stalventilatie

Ontwerp een weerbestendig, uniform en capaciteit behoudend insectengaas om stallen te beschermen tegen de invloed van virus verspreidende insecten.

dit bedrijf is al meer dan 25 jaar ventilatiecomponenten levert voor de ventilatie van stallen in de agrarische sector, specifiek voor pluimveehouderij en varkenshouderij. Ons assortiment richt zich voornamelijk op inlaatventielen in de wand of plafond en kokers (schoorstenen) in het dak van een stal. Tevens leveren wij alle randproducten voor een correcte werking.

De wereld is momenteel in de ban van een pandemie. Hetgeen zeldzaam is als het gaat om virussen die gevaarlijk zijn voor de mens. In de agrarische sector is het verspreiden van virussen die voor dieren gevaarlijk zijn helaas veel vaker voorkomend. Bij de meeste is de vogelgriep algemeen bekent. Een virus dat nog steeds bestaat en toeslaat. Ook is de laatste jaren de varkenspest steeds meer aanwezig. Deze varkenspest heeft zelfs geleid dat China een derde van haar varkens heeft laten ruimen.

Een oplossing tegen het verspreiden van zulke virussen is het plaatsen van een insectengaas bij alle plekken waar lucht de stal in komt. Insecten zijn veelal drager van het virus en kunnen hierdoor een virus eenvoudig van stal tot stal verspreiden.

Hierom is er een behoefte om de inlaten te voorzien van een insectengaas. Dit insectengaas moet ofwel geplaatst worden direct achter het inlaatventiel aan de buitenzijde van een stal of onder een windkap die zich tevens buiten de stal bevind. Aangezien het product buiten hangt, is weerbestendigheid (wind, regen, vuil) van groot belang. Het product is toepasbaar voor tal van producten uit ons assortiment, dus een zekere uniformiteit, modulaire toepasbaarheid of verstelbaarheid is ook van belang. De hoeveelheid inkomende verse lucht is een kernwaarde van onze producten. Het plaatsen van het gaas mag hier niet tot nauwelijks een negatief effect op hebben.

Werkzaamheden

Gewenste profiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.