Onderzoekende data stagiair gezocht bij dit bedrijf!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
  • Wanneer
    Ingetrokken 13 - 26 weken 32 - 40 uur per week
  • Waar
  • Opleidingsniveaus
    HBO-Bachelor
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage Meewerkstage
  • Salaris
    € 600 per maand
    voor 40 uur per week
Taakomschrijving

Visma zoekt per september een data-stagiair, die een van de volgende rollen kan vervullen. Welke rol is jou op het lijf geschreven?

Ontdekkingsreiziger: Ben je van nature nieuwsgierig? In de rol van ontdekkingsreiziger ga je een bestaande dataset optimaliseren. Data kwaliteit is key in deze hoedanigheid. Zo help je ons in het maken van betere analyses. Ben jij de tweedejaars student die we zoeken?

Detective: Ben je data-minded?

De rol van detective ligt in het verlengde van de ontdekkingsreiziger. Je gaat een dataset analyseren en verder uitwerken (bewijsvoering). Zo help je ons in het maken van betere analyses en breng je nieuwe ideeën naar de vergadertafel. Ben jij de derdejaars student die we zoeken?

Artiest: Heb jij een ondernemersmentaliteit? De rol van artiest ligt in het verlengde van zowel de ontdekkingsreiziger als de detective. Je gaat een nieuwe bron benaderen. Ben jij degene die deze afstudeeropdracht oppakt?

Als je op een of meerdere vragen ja beantwoordt, dan hebben wij de stage voor jou!

Wie zijn wij?

dit bedrijf is onderdeel van een groot internationaal bedrijf. We hebben daarom heel veel verschillende databronnen. Onze Visma Data Lake brengt data van verschillende bronnen samen. Ons uitgangspunt is dat we zo veel mogelijk willen automatiseren. Hoe beter we dat doen, hoe meer tijd er is voor het analyseren en betekenis geven van deze data. Met jou bijdrage als volwaardig lid van ons team gaan we samen focussen en een volgende stap zetten.

Werkzaamheden

De rol van ontdekkingsreiziger

De ontdekkingsreiziger Marco Polo reisde naar onbekende gebieden zoals Perzië, China en Indië. Hij bracht een schat mee naar huis in de vorm van onbekende materialen, kennis en inzichten. Als onze data lake China is, wordt jij dan onze Marco Polo? Welke schat aan data ga jij ontdekken?

Je gaat een bijdrage leveren in het verder optimaliseren van de data. Onze afdelingen hebben data nodig om optimaal te kunnen functioneren. De data is beschikbaar in ons datalake en je analyses zorgen voor optimalisatie van de data. Hoe meer jij beschikbaar maakt, hoe meer tijd er vrij komt voor het analyseren hiervan. Denk hierbij aan een analyse op hoe een product gebruikt wordt. Je bijdrage telt mee

Ja, ik wil op ontdekkingstocht >>

De rol van detective

Zie jij net als Sherlock Holmes verbanden die anderen niet zien? Jij krijg je de kans om een onopgeloste zaak te onderzoeken. The game is afoot! Het gaat om een opdracht binnen de marketingafdeling met raakvlakken naar andere afdelingen zoals Finance en Business Automation.

Je gaat in eerste instantie op ontdekkingsreis zoals Marco Polo en vervolgens een dimensie toevoegen aan het verhaal. Je gaat een dataset opbouwen en uitwerken. Bijvoorbeeld door de slagingskans te berekenen op sales leads, een enquête te houden onder bestaande klanten en/of de return on investment voor marketing berekenen. Met je analyse breng je inzichten en nieuwe ideeën naar de vergadertafel.

Ja, ik wil op onderzoek >>

De rol van artiest

“Alle kinderen worden als artiest geboren”, zei Picasso. De kunst is artiest te blijven als je opgroeit. Bij Visma krijg je de kans om als stagiair artiest te zijn. Welk verhaal vertelt jouw canvas? Wat is de beste manier om een nieuwe bron te ontdekken, te onderzoeken en uiteindelijk inzichtelijk te maken?

De rol van artiest ligt in het verlengde van de ontdekkingsreiziger en de detective. Je optimaliseert analyses, brengt je nieuwe ideeën naar de vergadertafel en doet dat op basis van een nieuwe databron. Als stagiair ga je het hele proces doorlopen van het begin tot eind. Bijvoorbeeld API data is iets wat toekomst heeft en aan jou de opdracht om de toekomst vorm te geven.

Ja, geef mij een canvas >>

Hoe helpen we jou?

Ongeacht de opdracht is het belangrijk dat je nooit stopt met vragen stellen. Daarom krijg je een vaste contactpersoon die dagelijks beschikbaar is, je af en toe bijstuurt en uiteindelijk je werk beoordeelt. We starten kennismakingsgesprekken met degene die je data gaan gebruiken. Zij vertellen je over hun werkzaamheden, waar ze naar op zoek zijn en in welke richting je bijdrage gebruikt wordt. Zo krijg je feeling voor de data. Binnen de organisatie kun je terugvallen op een netwerk van 13.000 collega’s in binnen- en buitenland. Er is altijd iemand die je kan helpen, je inspireert en/of verder helpt uit te groeien tot een young professional.

Het is jouw stage, jij bent in de lead. Met de kennis en ondersteuning van ervaren specialisten maken we er samen een succes van.

Jouw achtergrond

Je staat aan het begin van je carrière, dus verwachten we geen uitgebreid c.v.. Toch verwachten we al bepaalde kennis van en ervaring met:

  • Minimaal HBO opleiding
  • Richting computer science, finance, marketing en/of een andere
  • Ontdekkingsreiziger: tweedejaars
  • Detective: derdejaars
  • Artiest: afstudeeropdracht
  • Niet technische vaardigheden
  • Kritisch denken
  • Zakelijk inzicht
  • Communicatief
  • Probleemoplossend
  • Technische vaardigheden
  • Google Cloud Platform en/of SQL
  • Datavisualisatie software als Tableau en/of Google Data Studio

Neem contact met ons op!

Ben jij de detective, ontdekkingsreiziger en/of artiest die we zoeken? En ben je 3 maanden beschikbaar vanuit je studie? Neem contact met ons op om te kijken waar we elkaar kunnen vinden voor een stageplek. We hebben geen vastomlijnde stageopdrachten op de plank liggen. Afhankelijk van je achtergrond, ambitie en doel hebben we mooie data-kaders waarbinnen je aan de slag kunt. In een online kennismaking komen we er achter wat dat voor jou betekent. Wil je meer weten bel dan met Roxanna Aukes, HR Adviseur op …

Gewenste profiel

Data gerelateerde opleiding en je bent op zoek naar een naar een stage of afstudeerstage. Wij hebben meerdere mogelijkheden!

Wat bieden wij

Je krijgt veel vrijheid en kunt in een korte tijd enorm veel leren en jezelf ontwikkelen.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Micro (1-9)
  • Amsterdam, Nederland