Nu solliciteren

Leuke en leerzame HBO stageplaats die bijdraagt aan duurzaam milieu - Commercieel / bedrijfskundig - in Zoetermeer

Functie HBO Stagiair Producenten Services
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor
Locatie Zoetermeer
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 5 - 8 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding In overleg
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

dit bedrijf, gevestigd in Zoetermeer, houdt zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s in Nederland. Als non-profitorganisatie ontzorgen we bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting op dit vlak. En door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu.

Deze stichting streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Wij zijn een netwerkorganisatie met een vast team van circa 15 betrokken medewerkers dat samenwerkt met een uitgebreid netwerk van organisaties in Nederland: producenten en importeurs van producten met batterijen en accu’s, recyclers, transportbedrijven, scholen, supermarkten, elektronica winkels, verenigingen etc. Wij werken volgens onze kernwaarden: verantwoord, betrouwbaar en overtuigend.

Werkzaamheden

Binnen onze maatschappelijke organisatie hebben wij per september 2021 en anders z.s.m. daarna plek voor een stagiair.

Stagiair afdeling Producenten Services

Jouw afdeling

Producenten en importeurs van (producten met ingebouwde) batterijen en accu’s hebben de wettelijke plicht en verantwoordelijkheid om afgedankte batterijen en accu’s in te zamelen en te recyclen. Die verplichting is in het belang van de bescherming van het milieu. Het is niet eenvoudig om als individuele organisatie te voldoen aan deze verplichting. De afdeling Producenten Services helpt deze organisaties daarbij. Bij de registratie en bij het rapporteren aan de overheid wat het gewicht is aan batterijen en/of accu’s dat de organisatie op de markt brengt. En andere afdelingen van deze stichting bij het inzamelen, sorteren en recyclen. Deze stichting heeft de taak om zoveel mogelijk producenten en importeurs te benaderen en te wijzen op de verplichting. Dat is belangrijk; als iedereen bijdraagt is er een gelijk speelveld voor alle importeurs en blijft inzameling en recycling betaalbaar.

Jouw Stage-opdracht

Bij de afdeling Producenten Services willen we ons netwerk van producenten en importeurs verder uitbreiden. Het streven is om iedereen die batterijen in Nederland verkoopt te laten meebetalen. Daar willen we de komende tijd vol op inzetten.

Wie zijn deze bedrijven, waar kunnen we deze bedrijven vinden, hoe kunnen we hen uitleggen over de wettelijke verplichtingen, meekrijgen in ons verhaal en uiteindelijk binden aan onze dienstverlening? Dit betekent “googelen”, databases raadplegen, bellen, mailen en aanschrijven. Kortom, vasthoudend en gestructureerd maar ook creatief aan de slag om importeurs te vinden en te bewegen om zich aan te sluiten bij deze stichting. Breng jij ons team daar actief en creatief verder mee?

We vragen je ook om na te denken over de inrichting van het werkproces om het steeds weer benaderen van (nieuwe) producten en importeurs voor de toekomst makkelijker te maken, efficiënter uit te voeren en te bestendigen.

Kortom: je zal je bezighouden met het verkennen van de markt en uitvoeren van dataonderzoek om de juiste bedrijven te achterhalen, met het ontwikkelen van communicatietools zoals formats en scripts en presentaties, vastlegging van data in het CRM-systeem, maar ook verdiepen in de wereld van de producenten/importeurs en zelf benaderen van bedrijven en plegen van koude ‘sales’ gesprekken.

Je komt te werken binnen het team Producten Services dat bestaat uit drie personen en rapporteert aan de Manager van het team. In feite kun je binnen de afdeling je eigen functie opzetten en ‘je winkeltje gaan runnen’. Binnen de afdeling is voldoende begeleiding en ook bij andere afdelingen van deze stichting kun je jouw informatie en kennis ophalen, bijvoorbeeld als het gaat om communicatie en Accountmanagement.

Gewenste profiel

Een sociale en enthousiaste student, studerend voor een HBO opleiding. We denken aan een studierichting Commercieel, Sales, Accountmanagement, Bedrijfskunde of vergelijkbaar. Maar volg je een andere studierichting en kan deze opdracht voor je studie aansluiten, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Je herkent jezelf verder in het volgende profiel:

Wat bieden wij

De ruimte om bij te dragen aan verdere ontwikkeling van de organisatie en om zinvol werk te doen door bij te dragen aan een beter milieu. De mogelijkheid om verder te leren over de wereld van de circulaire economie. Bij deze stichting wordt gewerkt volgens ‘Het Nieuwe Werken’-concept. We bieden jou een laptop in bruikleen en een stagevergoeding. Verder vind je bij deze stichting een betrokken en enthousiast team met goede kennis en stagebegeleiding en leuke collega’s, een open werksfeer en een zeer moderne kantooromgeving.

Solliciteren

Stuur z.s.m. jouw motivatiebrief, waarin je uitlegt waarom jij geschikt bent om deze stage opdracht te vervullen, samen met jouw CV naar onze externe HR adviseur Margit de Lange via het e-mail adres sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Je hoort dan z.s.m. of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Geef je in jouw motivatiebrief aan als je door een vakantie in augustus verhinderd bent voor een gesprek en wanneer dat dan is?

Wil je eerst nog wat meer weten? Meer informatie over onze organisatie vind je op www.stibat.nl. Je kunt ook per e-mail contact opnemen met Harm Noorman via het e-mail adres harm.noorman@stibat.nl. Hij belt je dan op een geschikt moment terug.

We kijken uit naar jouw reactie.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.