Nu solliciteren

Mooie stage gericht op energie en duurzaamheid in de consultancy! 32-40u per week

Functie Stagiair(e) consultancy energietransitie
Opleidingsniveau HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Utrecht
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Meewerkstage
Stagevergoeding € 416
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Ben je een ambitieuze masterstudent en nieuwsgierig naar het vak als adviseur bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau? Lijkt het je leuk om mee te werken aan projecten over bijvoorbeeld nieuwe energiedragers zoals waterstof, de verduurzaming van woningen en de versnelling van de energietransitie in de industrie? Dan is deze stage vanaf 1 september 2021 bij dit bedrijf iets voor jou!

Als stagiair(e) ga je aan de slag bij de adviesgroep Energie & Leefomgeving. Deze groep houdt zich onder andere bezig met uiteenlopende opdrachten rondom de energietransitie en het fysieke domein. Deze opdrachten voeren we onder meer uit voor de ministeries van EZK en IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis en omgevingsdiensten), industriële partijen, waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties.

dit bedrijf heeft een brede ervaring met en kennis van energietransitie, mobiliteit, infrastructuur en openbaar vervoer, natuur, milieu, water en ruimtelijke ordening. Onze dienstverlening op deze terreinen richt zich met name op:

We zijn in het bijzonder actief op het gebied van energie infrastructuur, duurzame mobiliteit, verstedelijkingsopgaven en klimaatadaptatie. Een aantal concrete projecten die wij als adviesgroep hebben uitgevoerd zijn:

Werkzaamheden

Als stagiair(e) leer je het adviesvak van binnenuit kennen, waarbij reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Tijdens deze stage help je onder andere bij het in kaart brengen van verschillende stapsgewijze verduurzamingsopties voor woningen. Wij zoeken jouw creatieve inbreng en energie. Je gaat mee naar de klant helpt bij het bouwen van de excel en doet hier de nodige nieuwe vaardigheden in op! Naast het meewerken aan opdrachten, help je bij het schrijven van offertes en het organiseren van markt- en interne acties. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van dit bedrijf die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, lever je ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Gewenste profiel

Je hebt inhoudelijke interesse in en kennis van de energietransitie en verduurzamingsvraagstukken. Je wordt enthousiast van maatschappelijke vraagstukken en bent bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren. Verder ben je technisch onderlegd, ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Tot slot kun je helder en gestructureerd rapporteren.

Wat bieden wij

De stage duurt vier tot vijf maanden (september 2021 t/m januari 2022) en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij dit bedrijf, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. dit bedrijf biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een Ov-kaart. Afstuderen bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je.

Spreekt deze stage je aan? We ontvangen graag jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst voor 16 september. Je kunt deze richten aan Juliëtte Reinders, j.reinders@dit bedrijf.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Julia Koelega (consultant) via 06 – 29 21 73 28. Zij vertelt je graag meer over de stage. Of kijk op de site van dit bedrijf onder Energie.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.