Nu solliciteren

Wil jij graag Europese ervaring op doen? Bekijk dan deze vacature!

Functie Stage
Opleidingsniveau HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Brussel
Uren per week 40
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 1 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding € 550
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Wil jij graag Europese ervaring opdoen en werken in het hart van Brussel? Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie? Houd je van schrijven, zit je graag bovenop het nieuws en sta jij te springen om je te verdiepen in Europese kennisdossiers? dit bedrijf is elk half jaar op zoek naar beleidsstagiairs. Solliciteren voor een stage in het voorjaar van 2022 kan vanaf het najaar van 2021!

Via de Vereniging dit bedrijf hebben Nederlandse publieke kennisinstellingen hun krachten gebundeld om beter in staat te zijn goed in te spelen op de Europese beleidsontwikkelingen op de terreinen onderwijs, onderzoek en innovatie. De Vereniging heeft daartoe een kantoor geopend in Brussel, met een klein team van beleidsmedewerkers en ondersteunende staf. De beleidsmedewerkers ondersteunen de leden van dit bedrijf om tijdig en adequaat te reageren op kansen en bedreigingen ten gevolge van veranderingen in de Brusselse regelgeving op het gebied van kennis. Daarvoor is het noodzakelijk dat zij de leden en hun achterban in Nederland goed informeren over de ontwikkelingen binnen de Europese kennisdossiers. Voor dit werk zijn beleidsstagiairs onmisbaar.

Werkzaamheden

Als stagiair bij dit bedrijf heb je zeer verschillende werkzaamheden. De helft van de tijd zal je meewerken aan de activiteiten van het team van dit bedrijf, zoals nieuws vergaren, artikelen schrijven, naar evenementen van Europese organisaties toegaan en het helpen bij de ontvangst van Nederlandse delegaties op kantoor. Daarnaast ben je bezig met één of meerdere projecten, gerelateerd aan de kennisdossiers van dit bedrijf, waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Dit kan bijvoorbeeld een onderzoek zijn, een strategisch advies opstellen of een seminar organiseren. Het onderzoek of advies zou uiteraard ook in het kader van een afstudeerscriptie kunnen worden uitgevoerd.

Gewenste profiel

Wat bieden wij

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.