Nu solliciteren

Tekstschrijver bij het leukste communicatiebureau van Nederland

Functie Tekstschrijver
Opleidingsniveau HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Haarlem
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 12 maanden
Stagesoorten Meewerkstage, Afstudeerstage
Stagevergoeding € 250
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Dit bedrijf is gespecialiseerd in interne communicatie. Daarbij staat één ding centraal: verbinding. Verbinding van medewerkers met het bedrijf waarvoor ze werken, met het merk waarvoor ze zich inzetten, en met elkaar. Met vijftien jaar ervaring weet dit bedrijf als geen ander: verbinden gaat verder dan alleen informeren. Want, een betrokken medewerker weet niet alleen wat er speelt, maar is ook gemotiveerd om bij te dragen, én is enthousiast over zijn werk. Dit bedrijf staat bedrijven bij. Met advies en uitvoering. Van plan tot jaarkalender. Van personeelsfeest tot bedrijfsleidersdag. Van bedrijvenjournaal tot animatie. Van nieuwsbrief tot personeelsblad.

Werkzaamheden

Dit bedrijf is op zoek naar een superstagiair. Iemand die de mouwen opstroopt, snel schakelt en graag veel wil leren. Wat je gaat doen? Teksten schrijven voor verschillende klanten, nieuwsbrieven opmaken, opmaakproeven controleren en beelden opvragen. Wat je daarvoor in huis hebt? Doorzettingsvermogen en een enorme drive om te leren. Aan het eind van je stage zie je deadlines als een uitdaging, pak je zonder aarzeling de telefoon om iets voor elkaar te krijgen en weet je moeiteloos teksten te schrijven voor verschillende doelgroepen.

Zin in?

Mooi! Komt er nog een lijstje met competenties waar dit bedrijf blij van wordt. Vink jij af?

• Minimaal hbo-opleiding (communicatie)\ Je hebt minimaal hbo-denkniveau nodig en bent analytisch sterk. Grote klanten hebben namelijk vaak moeilijke opdrachten en dit bedrijf staat voor inhoud. Geen oppervlakkig blabla dus, maar snappen waar je het over hebt.

• Supergoede kennis van de Nederlandse taal\ Je mag van de social-generatie zijn, je weet wel hoe je volgens het ouderwetse Groene Boekje hoort te spellen.

• Schrijven voor een doelgroep\ Niet iedereen wil op dezelfde manier aangesproken worden. Jij weet een boodschap over te brengen (ook zonder emoticons)

• Gestructureerd\ Er komt veel op je af, maar jij houdt overzicht en neemt verantwoordelijkheid. Bij stress loop je gewoon een rondje met de kantoorhond (tevens mascotte en beveiliger). Ben je in een mum weer ontspannen.

• Klantvriendelijk\ Je kunt zowel online als offline een gesprek voeren, waarna je gesprekspartner denkt: goh, wat een leuk persoon!

• Teamspeler\ Veel voor elkaar boksen met een klein team, dat kan alleen als je goed op elkaar bent ingespeeld. La Plume-ers helpen elkaar en staan klaar om stagiairs naar een hoger niveau te brengen. En, ook jouw inbreng is welkom, want niemand is ooit uitgeleerd.

• Doen, omdat het moet\ Niet alles is altijd leuk. Soms moet er gewoon iets gebeuren. Jij weet dat en voert uit, zonder zeuren.

Wat bieden wij

Je wordt onderdeel van het leukste team van Nederland en gaat werken aan opdrachten voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Je hebt alle kans om je te ontwikkelen en veel te leren. Dat doe je op een mooie monumentale werkplek aan een heerlijk park. Pas jij in het team en laat je tijdens je stage zien wat je waard bent? Dan zou het zomaar kunnen dat je een (bij)baan krijgt aangeboden. Je zou zeker niet de eerste stagiair zijn die bij dit bedrijf 'blijft hangen'!

La Plume Media

Klakkeloos content leveren? Niet onze stijl. La Plume Media denkt mee en geeft advies waar nodig. Het resultaat? Een ijzersterke verpakking van de boodschap. De ene keer beeld, de andere keer tekst en soms een combinatie, maar altijd op zo’n manier dat de doelgroep in beweging wordt gebracht.

Klanten: KLM Cargo, Ferring Pharmaceuticals, Matrix Fitness, National Geographic, Stichting DON, Sogeti, KPN...

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2022