Creatieve duizendpoot met voorliefde voor kunst

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
  • Wanneer
    Ingetrokken 4 - 26 weken 12 - 24 uur per week
  • Waar
  • Opleidingsniveaus
    MBO niveau 3 MBO niveau 4 HBO-Bachelor HBO-Master
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage Meewerkstage
  • Salaris
    € 200 - € 300 per maand
Taakomschrijving

Wij zijn een nieuwe galerie/cultureel centrum waar onontdekt of vergeten kunsttalent wordt geëxposeerd midden in Little C in Rotterdam. Daarnaast is er op elke eerste donderdag van de maand een avond waarbij er een muziekoptreden zal zijn, of bijvoorbeeld een schrijver komt voordragen uit eigen werk.

De eigenaar vertelt over zijn nieuwe plek:

Veel kunst blijft ongezien. Onterecht, doodzonde. Ik beschouw het als mijn taak om wat goed, mooi, prikkelend en bijzonder is te tonen. In Stichting Weisbard is vier keer per jaar een expositie met werk van vergeten of beginnende kunstenaars, outsiders (art brut), en - jahoor, nooit blijven hangen in dogma’s - er zit weleens een beroemdheid tussen. Het accent ligt vaak op Rotterdam en Rotterdammers – maar niet altijd. Tussen die tentoonstellingen door hangt in deze ruimte kunst die ik al jaren op gevoel verzamel. Woensdag tot en met zaterdag, ’s middags, is Weisbard open.

Karl Weisbard …was een durfal, een pionier. Honderd jaar geleden verrijkte deze immigrant het uitgaansleven in Rotterdam als bioscoop- en theaterondernemer. In Little C is een straat naar hem vernoemd, en recent deze culturele plek. Elke eerste donderdag van de maand is er ’s avonds wat te beleven. In dit bedrijf hoor je schrijvers en dichters, muzikanten kunnen er losgaan, journalisten demonstreren wat (goed) interviewen is. Er kan gelachen worden.

De stad heeft behoefte aan saamhorigheid, gezelligheid, intimiteit. Dit bedrijf wordt een plek waar een koffiekan staat, je kunt er water, bier of wijn krijgen. Ik geloof in kleinschaligheid. Er kunnen pakweg 60 man binnen. Voor de avondjes geldt: er moet gereserveerd worden en vol is vol.

Werkzaamheden

De voornaamste werkzaamheden zijn op het gebied van marketing/promotie, social media en de website. Maar we zoeken ook iemand die het leuk vindt om af en toe bij een (VIP)opening of thema-avond te ondersteunen. Iemand met een voorliefde voor kunst en een handige hand in filmen heeft onze voorkeur. Tijdsduur: bespreekbaar! Alles is mogelijk

Gewenste profiel

Social media heeft geen geheimen voor je, je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (op schrift), je bent creatief en handig met site-beheer en filmpjes (de expositie moet vertaald worden naar de website en Instagram). Ook wil je meedenken over een promotie-strategie voor de verschillende exposities en avonden.

Wat bieden wij

Je komt terecht in een nieuwe en creatieve organisatie waar alles nog in ontwikkeling is en je ideëen en hulp enorm welkom zijn. De eerste expositie - als Corona het toelaat-start begin februari. Een unieke kans om mee te werken aan een bijzonder stukje cultuurontwikkeling in hartje Rotterdam

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Micro (1-9)
  • Rotterdam, Nederland