Nu solliciteren

Ondernemende stages in multidisciplinaire setting

Functie Medewerker Kennisbank Ondernemen
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, WO-Bachelor
Locatie Eijsden
Uren per week 8 - 40
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 1 - 12 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding In overleg
Salaris opmerking Vergoeding per goedgekeurd en publiceerbaar artikel
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Ondernemerswiki

Voor het ontwikkelen van deze eerste "wikipedia voor ondernemers" zoeken wij stagiairs HBO/WO in juridische, fiscale, economische, data-analytische en ict/web-tech richtingen, die in dit project onder begeleiding gaan samenwerken om waardevolle content voor ondernemers te creëren in een multidisciplinair team.

Dit bedrijf bouwt in samenwerking met de … de Kennisbank Ondernemen. Dit wordt de grootste en meest praktische kennisbank voor MKB, startups en scale-ups. De wiki van het ondernemen, voor ondernemers. Dit doen we aan de hand van praktische artikelen ondersteunt door visualisaties zoals infographics, video's en door podcastversies.

Werkzaamheden

Inhoud van je werk

Allereerst ga je binnen je vakgebied onderzoek doen naar welke indeling in domeinen/sub-domeinen een logische is voor de ondernemer en tegen welke concrete vragen en topics een ondernemer binnen die domeinen kan aanlopen. \ Vervolgens ga je al die vragen/topics uitwerken in een artikelen op een wijze en in een taal die een ondernemer begrijpt. Je gaat er ook afbeeldingen en zo mogelijk infographics en eventueel video's bij zoeken/maken, zodat de materie zo duidelijk mogelijk overkomt. Ook breng je per artikel/onderwerp in kaart welke verbanden er zijn tussen (onderdelen) van jouw artikel en andere artikelen binnen en buiten jouw vakgebied. \ Tot slot leer je hoe je zo'n artikel incl. alle visuele items en "smart links" kunt vormgeven in het content management systeem van de Kennisbank Ondernemen.\ Van alle artikelen die je maakt kun je er 1 uitkiezen waar je een zgn. "monsterblog artikel" over maakt, wat bijv. kan dienen als hoofdonderwerp van je stage als dat nodig is.

Locatie van je werk

Je standplaats zal zijn het kantoor van ….

Gewenste profiel

Kennisdomeinen

De kennisbank behandelt zo'n beetje alle topics waarmee je binnen de verschillende domeinen van het ondernemen te maken krijgt als ondernemer, zoals administratie, fiscale zaken, juridische zaken, financiering, subsidies, strategie, data-analytics, marketing, organisatie, overnames, ICT/web en innovatie.

Vereisten

Wij zoeken dan ook studenten HBO/WO, minimaal 2e-jaars, uit de volgende richtingen:

Wat bieden wij

Wat leer je?

Tijdens deze stage leer je een aantal belangrijke skills:

Hoe word je begeleid?

Je wordt tijdens deze stage begeleid door ervaren MKB adviseurs, die tevens zelf ondernemer zijn en veel content hebben gemaakt voor ondernemers. Dit zijn Projectleider … en …. Deze begeleiding vindt plaats door middel van de wekelijkse of 2-wekelijkse sessies op kantoor, in multidisciplinaire setting. Daarnaast is er de mogelijkheid om je met vragen 1-op-1 te richten tot de begeleiders. Tot slot zullen we inhoud en begeleiding afstemmen met de vereisten vanuit je opleidingsinstituut.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2022