Nu solliciteren

Na deze stage heeft een boek geen geheimen meer voor je!

Functie Stagiair(e) Productie VBK|Media
Opleidingsniveau MBO niveau 1, MBO niveau 2, MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master
Locatie Utrecht
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per Augustus/September 2022
Stageduur 5 - 8 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding In overleg
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Killer body, Dikke Van Dale, Heel Holland bakt, Het Leven van een Loser, de boeken van Roald Dahl, Baantjer, Jamie Oliver, Wat&Hoe-boekjes, Het Groene Boekje en Oei ik groei: allemaal voorbeelden van titels die bij ons geproduceerd worden!


Irma, stagiaire Hogeschool van Amsterdam (Media, Informatie en Communicatie / Redactie en Mediaproductie) 2014: “In de zes maanden stage die ik heb gelopen op de productie afdeling van VBK heb ik ontzettend veel geleerd. Toen men merkte na een paar maanden dat ik de werkzaamheden goed onder de knie had, kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Op de afdeling heerst een informele werksfeer wat ik persoonlijk fijn vind voor de communicatie onderling. Er wordt hard gewerkt aan de verschillende projecten, maar tussendoor is er altijd ruimte voor een gezellig praatje of een grapje.

Nu een half jaar later kan ik terugkijken op een stage met veel leerzame momenten, veel interessante contacten en ontzettend leuke collega’s. Bovendien heb ik goede ervaringen opgedaan die me zullen helpen in de rest van mijn loopbaan. Kortom ik heb een ontzettend leerzame stageperiode achter de rug waarin ik mijzelf heb ontwikkeld tot een volwaardige productiebegeleider.” Irma is inmiddels fulltime binnen ons bedrijf in dienst als producer.

Daisy, stagiaire Grafisch Lyceum Rotterdam 2016/2017: “Ik weet bijna zeker dat ik geen betere stage had kunnen vinden dan bij dit bedrijf. Ik heb genoten van mijn tijd hier en het was een waardevolle ervaring.
Toen ik hier voor het eerst binnenkwam wist ik (bijna) niets over druktechnieken en drukwerk. Op school werd de opleiding voor mijn idee altijd meer gericht op marketing en evenementen. Ik moest dus nog heel wat leren toen ik hier voor het eerst kwam. Dit is gelukt, want uiteindelijk kon ik zelf zorgen voor de productie van Ankhermes. Ik ben dankbaar dat ik de kans en het vertrouwen heb gekregen om dit te mogen doen. Ik vind zelf dat ik hier het meeste van het geleerd.”

Charice, stagiarie Hogeschool Utrecht Business Management 2018 Binnen VBK heb ik het erg naar mijn zin gehad. Leuke mensen en leuk werk. Je wordt erg enthousiast ontvangen en je krijgt veel werk in je handen geduwd, wat erg fijn is. Iedereen staat ook open om je te helpen. Mensen maken altijd even een praatje met je en zijn erg geïnteresseerd. Ik denk dat het werk binnen VBK goed georganiseerd is. Elke afdeling heeft sterk met elkaar te maken en maken ook samen beslissingen. Zo is er veel sprake van samenwerken, wat ik erg interessant vond. Ik heb VBK ervaren als een geoliede machine en heb de binnenkant van een groot bedrijf kunnen zijn en dat vond ik erg leerzaam. Ik vond het erg gezellig op de Afdeling Productie. De sfeer is dan ook goed en er is genoeg ruimte om vragen te stellen of activiteiten samen met een collega op te pakken. Ze staan overal voor open en helpen graag. Ik heb veel kleine dingetjes geleerd zoals hoe het in zo´n soort organisatie eraan toe gaat. Hoe je met mensen om moet gaan in bepaalde situaties. Dat je soms ook moet zeuren en achter dingen aan moet gaan, totdat je het gedaan krijgt. Ook heb ik veel over het boekenvak geleerd, wat altijd bij me zal blijven. Andere kleine dingetjes wat ik geleerd heb, hebben vooral met de computer te maken. Zoals werken in verschillende programma’s etc. Daarnaast leer je zelfstandig te zijn en zelf je problemen op te lossen. Ook leer je echt om samen te werken en dat je elkaar nodig hebt om het juiste resultaat te kunnen behalen. De samenwerkingen met externe partijen vond ik ook erg leuk om te doen. Ik heb mijn Engels goed kunnen bijspijkeren wat dat betreft. Het contact met de drukkers en de andere producenten was dan ook erg leerzaam. Samen overleggen over bepaalde kwesties was erg leuk om te doen!

Werkzaamheden

Gewenste profiel

Wat bieden wij

VBK Media

Wij zijn een groep van fictie- en non-fictie-uitgeverijen. Samen zijn we marktleider in de algemene boekenmarkt. Van literatuur tot kinderboeken en van filosofie tot food: noem een onderwerp en we hebben er een (e)boek of tijdschrift over.

We zijn ondernemend en innovatief. De uitgeefwereld verandert en we worden blij van alle mogelijkheden die dat biedt.

Auteurs verbinden met lezers, daar zetten we ons zich iedere dag voor in. Ons doel: zoveel mogelijk lezers verrijken met het mooie werk van onze auteurs.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2022