Nu solliciteren

Ben jij op zoek naar een Technische stage? Geef je dan nu op voor onze stagemarkt Techniek & IT bij LVNL

Functie Techniek & IT Stagiairs
Opleidingsniveau HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Heemstede
Uren per week 32 - 36
Beschikbaarheid Beschikbaar per Juni/Juli 2022
Stageduur 1 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding In overleg
Salaris opmerking 0,0 – N.o.t.k.
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

De afdeling

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage voor 32 - 38 uur per week? Geef je dan nu op voor onze stagemarkt Techniek & IT bij LVNL op 16 juni 2022 en ontdek de mogelijkheden bij onze mooie organisatie! 

Bij Systems & Infrastructure (S\&I) werken we met 300 collega’s aan het innoveren, optimaliseren, vervangen en in stand houden van alle IT en luchtverkeersleidingsystemen die nodig zijn om vliegtuigen veilig en efficiënt te kunnen laten vliegen. We zijn op zoek naar studenten die bij onze afdeling willen afstuderen op technische, business, IT of procesvraagstukken. 

Bij onderstaande subafdelingen hebben wij o.a. plek voor afstudeerstagiaires:

Werkzaamheden

Maintenance, Monitoring en Control (MMC)

De afdeling MMC is het Security Operating Center. Verantwoordelijk voor het in stand houden van alle systemen die gebruikt worden voor de afhandeling van het burgerluchtverkeer. Denk hierbij aan communicatie-, navigatie-, radar- en air traffic services-systemen. Wij vergroten de weerbaarheid tegen cyber dreigingen om zo de continuïteit van de dienstverlening te kunnen garanderen.\ De SOC analisten detecteren, als front line beveiliger, potentiële bedreigingen voor de beveiliging en data.\ We denken daarbij concreet aan het uitwerken en opstellen van een SOC dienstencatalogus, of aan het vaststellen van een (MMC) maturity lever en een plan en werkwijze om hier op structurele wijze verbetering in aan te brengen.

Air Traffic Management Systems (ATMS)

De afdeling ATMS is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en vervangen van de luchtverkeersleidingssystemen waarmee de militaire en burgerluchtverkeersleiders hun taken op torens verrichten, dat is de dagelijkse uitdaging van de afdeling Air Traffic Management Systems Tower (ATMS/TWR). Denk aan systemen die de aankomsttijden van alle vluchten van Schiphol plannen, systemen die waarschuwingen geven wanneer er een gevaarlijke situatie kan ontstaan, software voor training simulatoren voor verkeersleiders. Binnen LVNL gebruiken we Robot Framework voor het automatisch testen van een aantal luchtverkeersleidingssystemen. Wat is er nodig om geautomatiseerde ketentesten met externe partners, zoals luchthaven Schiphol of buitenlandse luchtverkeersleidingsorganisaties (ANSP’s) mogelijk te maken. Tevens komt daarbij de vraag hoe je dat kunt organiseren en beheren.

Amsterdam Advanced Air Traffic Control System (AAA)

De afdeling ATMS/AAA is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de ontwikkeling van het AAA radar verkeersleidingssysteem waar de luchtverkeersleiders mee werken om het verkeer te begeleiden tijdens de vlucht.\ De opdracht betreft het nader onderzoeken en verder uitwerken van opzet en beheer van airspace gegevens in het LVNL iCAS systeemlandschap. iCAS is het verkeersleidingssysteem waar de verkeersleiders vanaf maart 2024 mee gaan werken.\ In de architectuur van het nieuwe verkeersleidingssysteem iCAS dient er een centrale database van airspace gegevens te zijn. Deze centrale database voedt alle omliggende systemen met airspace gegevens op een herhaalbare en foutvrije manier. De uitdaging van deze opdracht zit in het feit dat de diverse systemen deze gegevens verschillend opslaan en er verschillend mee omgaan.\ Hoe is dit vraagstuk technisch, informatiekundig en systeemkundig en voor de toekomst op te lossen?

Communication Navigation Surveillance services (CNS)

De afdeling CNS is onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling en tijdig vervangen van van alle communicatie, navigatie en surveillance systemen en zorgt ervoor dat deze systemen geïntegreerd worden in het LVNL-systeempark.\ Het team van CNS-Voice zorgt voor het Main Voice Communication systeem, waarmee piloten en verkeersleiders met elkaar kunnen communiceren. CNS-Navigation is verantwoordelijk voor het beheer van de navigatiebakens. CNS-Surveillance beheert de surveillance infrastructuur, zoals radarplaatjes, actuele weerdata en houden zich volop bezig met nieuwe surveillance technieken.\ In 2021 heeft de afdeling CNS/Navigation een GIS viewer in gebruik genomen met informatie over alle navigatiebakens in Nederland. Uiteindelijk is de bedoeling dat CNS/Surveillance en CNS/Voice ook hun bakens in deze viewer gaan opnemen. Aan jou de taak om de eisen en wensen van deze twee afdelingen in kaart te brengen. Daarnaast moet de huidige viewer geprofessionaliseerd worden door verbeterpunten te inventariseren en te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor de data in de viewer.

Gewenste profiel

Je kunt bij ons terecht voor een technische, IT, logistieke, bedrijfskundige of procesvraagstukken. Zoals je onder ‘de afdeling’ kunt lezen, hebben wij een aantal ideeën. Sluiten de bovenstaande opdrachten niet goed bij jou aan?  Niet getreurd, graag denken wij met je mee tijdens een persoonlijke kennismaking welke opties dan wel mogelijk zouden zijn voor een passende afstudeeropdracht. Stuur je cv en motivatiebrief op naar het onderstaande emailadres. Onder ‘wie ben jij?’ vind je welke studierichtingen het beste aansluiten bij de afstudeeropdrachten.

Je volgt een hbo of universitaire studie en bent op zoek naar een afstudeerstage voor 32 – 38 uur per week. De volgende studieachtergronden sluiten het beste aan:

De stagemarkt techniek & IT vindt plaats op 16 juni 2022 van 13.00 tot 17.00 uur, metaansluitend een borrel.

Het programma volgt nog.

Er vindt voor de stagemarkt selectie plaats op basis van cv en motivatiebrief. De uitslag ontvang je per mail.

Stagevergoeding 

Het succes van Luchtverkeersleiding Nederland is mede afhankelijk van de inzet en deskundigheid van haar medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. We streven nadrukkelijk naar een betere m/v-verhouding binnen een inclusieve organisatie. LVNL biedt medewerkers een uitdagende en innovatieve werkomgeving waar zij een goede balans kunnen vinden tussen werk en persoonlijk leven.

LET OP!!! Reacties worden alleen in behandeling genomen indien er via bovenstaande URL gesolliciteerd is, zie hier de solliciteerlink: https://link.inhroffice.com/50a76d7c-a6c5-42d8-b509-ae5374af1732.\

Luchtverkeersleiding Nederland

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 31-7-2022