Nu solliciteren

Stage: Content Marketing / SEO

Functie Content Marketing / SEO
Opleidingsniveau MBO niveau 4, HBO Associate Degree, HBO-Bachelor
Locatie Drachten
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 1 - 12 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage, Meewerkstage
Stagevergoeding In overleg
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Algemene informatie

Ben jij op zoek naar een leerzame stage in de richting van online marketing, content marketing, of SEO? Dan zit je bij ons goed! Maar wie zijn wij? dit bedrijf is een jong en snelgroeiend online marketingbureau, met een leuk team van nuchtere vakspecialisten.

Bij ons krijg je de unieke kans om ervaring op te doen in het online marketing vakgebied. De ene dag richt je je op het (leren) schrijven van een goedscorende SEO-tekst, terwijl je de dag erna druk bezig bent met HTML en CSS-codes tijdens het maken van een topdesign.

Dit bedrijf is het online marketingbureau voor de bouw en het mkb. Al ruim 10 jaar bezorgen wij uiteenlopende bedrijven nieuwe omzet. Van de isolatiespecialist om de hoek tot een landelijk netwerk van glaszetters. Samen worden we succesvoller. Inmiddels is het portfolio behoorlijk gegroeid (meer dan 400 sites) en helpen wij klanten in uiteenlopende branches.

Ter versterking van ons team in het centrum van Drachten zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair die ons op de contentafdeling komt ondersteunen.

Werkzaamheden

Voorbeelden van werkzaamheden

Bij ons is veel mogelijk. Graag bespreken we dit samen met jou tijdens het kennismakingsgesprek. Het hangt er natuurlijk ook helemaal van af wat je graag wilt leren. Een voorbeeld van werkzaamheden die je kunt doen zijn:

Hoe kan je stagedag eruit zien?

Maandagochtend loop je al fluitend ons pand in hartje Drachten binnen. Je pakt eerst een verse kop koffie, dat is immers de basis van succes.

Je start je pc op en bekijkt snel de planning voor die week. ”Ah, eerst de gezamenlijke maandagochtend kick-off”. Samen met het team bespreek je de planning voor die week en start je de werkweek. Hoe je de planning per dag in gaat vullen is aan jezelf. “Ja, vandaag start ik met het publiceren van een reeks SEO-teksten.” Je zorgt ervoor dat de pagina’s er visueel goed uitzien, een hoge conversie hebben, en SEO-wise goed in elkaar steken. Tussendoor vraag je een paar verzoekjes aan voor in de playlist. Die fijne muziek zorgt ervoor dat het lekker vlot gaat. “12.30 uur? Nu al?!” Tijd voor de gezellige, gezamenlijke lunch. Na de lunch besluit je om nog snel even een frisse neus te halen en loop je een rondje met je collega’s.

Na de pauze ga je samen met een collega werken aan een website voor een stratenmaker. Je zorgt ervoor dat het oude design verbeterd wordt, er een nieuwe SEO-tekst online komt, en past on-page SEO toe. Het laatste uurtje spendeer je aan het verbeteren van de titles en metas van de website. Zo, de website is flink verbeterd en weer helemaal klaar voor het stratenmaker seizoen! De dag is alweer voorbij.

Gewenste profiel

Wat bieden wij

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2022