Nu solliciteren

Stagiair Communicatie dit bedrijf

Functie Communicatiemedewerker
Opleidingsniveau HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Dordrecht
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 5 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding Zie salaris opmerking
Salaris opmerking Er is stagevergoeding
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Waar kom je te werken?

Ben jij een creatieve, leergierige, enthousiaste communicatiestudent? En op zoek naar een uitdagende meeloopstage? Dan is dit bedrijf op zoek naar jou! Vind je het leuk om te ervaren hoe het is om bij gemeenten te werken, in combinatie met de dynamische omgeving van ook het onderwijs en bedrijfsleven? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres. Naast het werken met zeven gemeenten, bouwen we ook aan gloednieuw regiomerk. En daar mag jij onderdeel van uitmaken! Bovendien bieden we de ideale omgeving om je te ontwikkelen binnen een grote organisatie en je netwerk te vergroten. Dus wacht niet langer en solliciteer op deze stageplek! Je loopt stage bij de afdeling Communicatie van de Servicegemeente Dordrecht, onderdeel van de gemeente Dordrecht. Vanuit de Servicegemeente werken we voor zeven gemeenten en enkele regionale organisaties in de Drechtsteden, waaronder dit bedrijf. Dit is een nieuw regiomerk voor de samenwerking tussen overheden, onderwijs en bedrijfsleven.

Wij werken vanuit het Stadskantoor aan de Spuiboulevard in Dordrecht. Overigens gaan wij uit van Tijd- en Plaats Onafhankelijk Werken, dus een deel van je werkzaamheden kun je thuis verrichten. MS Teams is niet meer uit ons leven weg te denken.

Onze afdeling

De afdeling Communicatie telt ruim 70 collega's: adviseurs bestuurscommunicatie, (senior) communicatieadviseurs en specialisten beeld en content. Zij zijn verdeeld in kleinere teams en weten elkaar te vinden wanneer het gaat om regionale of overkoepelende vraagstukken.

Tijdens ons afdelingsoverleg (fysiek en hybride) komen we bij elkaar en natuurlijk heeft jouw team ook eigen teamoverleggen. Wij verdiepen onze kennis in vakgroepen en tijdens Academiedagen. Stagiairs zijn voor ons ontzettend waardevol! Jullie vakkennis is recent en jullie digitale kennis lijkt aangeboren. Wij hopen bovendien dat jullie als een frisse wind door team en afdeling waaien. Van tijd tot tijd opfrissen is namelijk altijd fijn!

Werkzaamheden

Wat ga je doen?

Binnen het communicatieteam van dit bedrijf help je mee het nieuwe merk te implementeren, te laden, bekendheid te geven en het netwerk uit te breiden. Het team bestaat uit acht communicatieadviseurs en senior adviseurs. Vijf adviseurs werken aan de ambities waar de regionale samenwerking op inzet: meer passende woningen, banen voor nu en de toekomst, betere bereikbaarheid en de energietransitie. De overige drie ontfermen zich over de corporate branding activiteiten. Als meewerk stagiair ondersteun jij vooral deze collega’s. Je wordt daarbij begeleid door de coördinator van het team die ook senior corporate communicatie adviseur is.

Je activiteiten zijn gevarieerd: van het schrijven van een communicatieplan, tot het (mee) organiseren van een kwartaalbijeenkomst. En natuurlijk het maken van content, want dat is key in onze branding strategie. We zijn benieuwd naar jouw talenten om de inspirerende verhalen in de regio te vertalen in filmpjes, beeld en tekst!

Gewenste profiel

Wat neem je mee?

Wat bieden wij

Wat bieden we jou?

We bieden jou een mooie kans om ervaring op te doen in de volle breedte van het communicatievak en om te leren van professionals én je eigen fouten, want daar leer je het meest van. Uniek is dat je van dichtbij mee maakt wat het inhoudt om te bouwen aan een regiomerk met verschillende partners. Om te lobbyen bij landelijke en Europese overheid. En ook hoe je intern draagvlak creëert bij collega’s werkzaam in verschillende rollen en organisaties. Bovendien organiseren we een groots event in november. Een event dat het nieuws gaat halen en jij straks op je cv kan zetten!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2022