Nu solliciteren

Stichting helpen met verbinding in Europa

Functie COÖRDINATOR EUROPA
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor
Locatie Utrecht
Uren per week 4 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per November 2022
Stageduur 1 - 13 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage, Meewerkstage
Stagevergoeding In overleg
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Think Volunteer is hard op zoek naar een energiek en leergierig persoon met een affiniteit voor internationalisering, netwerken, beleid en communicatie die een waardevolle ervaring op wil doen binnen een jong en dynamische organisatie. \ \ Think Volunteer is een kleine organisatie. Wij werken samen met partners. Wij voornamelijk actief in Indonesia. Nu maken we ook de stap in Europa.

Think Volunteer wilt haar netwerk uitbreiden naar een Europese niveau. Wij hebben een educatief product ontwikkelt dat studenten en reizigers voorbereidt op zijn/haar buitenlandse ervaring. Op dit moment liggen onze connecties vooral binnen naar Nederland, maar willen wij graag de opties bekijken of we dit naar andere Europese landen kunnen uitbreiden, denk aan Duitsland en Frankrijk. Wij willen dit bereiken door een aantal pilots te doen die ieder op zich bijdrage om deze uitbreiding te realiseren. Hiervoor hebben wij jou nodig!

Werkzaamheden

Wat houden de pilots in?

Na de zomer willen wij dit project starten. De eerste pilot doen we met 3-5 HBO studenten uit Nederland. Zij gaan de eerste versie van ons educatief platform testen. Zij zullen hier gebruik maken van de basis modules die er te vinden zijn op het platform. Daarnaast heeft de student nog de mogelijkheid om aanvullende modules te volgen die zijn verbonden aan zijn/haar interesses. Het idee hier is dat jij zo veel als mogelijk feedback verzameld zodat wij ons educatief platform kunnen verbeteren. Een beter platform betekent een grotere kans in Europa! Daarnaast zijn er dus nog meerdere pilots waar we jou voor nodig hebben. Deze pilots richten zich op de uitbreiding naar Duitsland en/of Frankrijk.

Gewenste profiel

Wij vragen van jou om Think Volunteer in Europa neer te zetten. Het is de bedoeling dat jij de leiding neemt om deze pilots te laten slagen. Je zult onderdeel worden van een ‘werkgroep Europa’. Een jong en gedreven team dat zich inzet voor internationalisering. Wat vragen wij van jou? 

Wat bieden wij

Ben je benieuwd naar wat onze pilots inhouden, én zou jij ons graag willen helpen om onze positie binnen Europa te versterken?

We werken met een stagepakket van een van onze partners. Zij en een aantal andere partners vormen ook de basis van onze ambities in Europa. \ Dit doen wij in een partnernetwerk. Je kunt je stage combineren om hier ook een opdracht te doen.

Begeleiding is op maat. Je werkt samen met mensen van onze organisatie en de partners.

Besef je dat dit een nieuwe functie is. Niet alles is er dus.

Je kunt je stage door heel Nederland doen. Je kunt je werkzaamheden vanaf een kantoor doen van partners. Think Volunteer heeft zelf geen kantoor.

WelZoWijs

Als partner in europa heeft WelZoWijs deze stagevacature beschikbaar gesteld aan Think Volunteer.
WelZoWijs en Think Volunteer werken al ruim vier jaar samen.

WelZoWijs is een Talentontwikkelaar voor jong en ouder.
Hieronder lees je meer over Think Volunteer.

Het begon in 2015. Wij, Mirthe en Zillah, reisden af naar Indonesië om onderzoek te doen naar vrijwilligerswerk en kwetsbare doelgroepen. We waren nieuwsgierig naar de term ´Social Work´ in Indonesië en hoe men dat daar aanpakt. Wat waren de kansen voor bijvoorbeeld kansarme kinderen en wat konden wij hiervan leren? Maar nog belangrijker: wat konden wij voor deze kinderen betekenen? We zagen veel schrijnende situaties. Armoede, een slechte leefomgeving en weinig tot geen educatie. We beseften ons dat er veel hulp nodig is.

Al gauw kwamen we in contact met lokale sociaal werkers, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. Zij leerden ons hoe zij te werk gingen. De gastvrijheid en de liefde die zij gaven was onbeschrijflijk. We leerden hun protocollen en wilden hen graag onze kennis teruggeven. Dit deden we in de vorm van workshops. We gaven workshops aan (nieuwe) vrijwilligers over ´Social Work´ en hielpen hen op weg. Kwaliteiten stonden daarin centraal. Hoe mooi is het om je kwaliteiten in te zetten om anderen te helpen? We schreven een handleiding die handvatten biedt voor toekomstige (internationale) vrijwilligers. In praktijk bleek dit zo effectief te zijn dat we - in samenwerking met Project Child Indonesia - besloten om dit project voort te zetten. Wij vinden het heel belangrijk dat sociaal vrijwilligerswerk op een verantwoordelijke manier wordt uitgevoerd. We willen graag (toekomstige) vrijwilligers en stagiaires de mogelijkheid bieden om projecten te ondersteunen, maar wel met een verantwoordelijke en kritische blik. Door onze kennis en ervaring te bundelen werd stichting Think Volunteer opgezet.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-11-2022