Nu solliciteren

Stagiair(e) webredactie gezocht in Hilversum!

Functie Webredacteur
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Hilversum
Uren per week 32
Beschikbaarheid Beschikbaar per Augustus/September 2022
Stageduur 1 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding € 300
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Nepnieuws, privacy, cybersecurity, sexting … Ben jij nieuwsgierig naar de invloed van (digitale) media? En hoe we daar actief, bewust en kritisch (oftewel: mediawijs) mee om kunnen gaan? Én houd je van het maken van online content? Kom dan stagelopen op de online redactie van dit bedrijf en draag bij aan onze missie: iedereen mediawijs!

Werkzaamheden

Dat doen we o.a. door het organiseren van landelijke campagnes, events, onderzoeken en projecten. Zo spelen jaarlijks meer dan 7000 klassen mee met onze interactieve game MediaMasters voor groep 7 en 8 en organiseren we in het voorjaar de landelijke campagne de Media Ukkie Dagen voor jonge gezinnen. Het hele jaar door zetten we onze websites en bijbehorende sociale media in om jong en oud te inspireren en te motiveren om aan de slag te gaan met mediawijsheid.

Je werkt volwaardig mee in ons kleine en gezellige team op de zevende verdieping in het kleurrijke Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum en ons kantoor in Den Haag. Het is mogelijk om een (in overleg te bepalen) deel van je stage op afstand te werken.

We gaan een actief derde en vierde kwartaal vol mediawijze projecten tegemoet, waar jij aan kan bijdragen en meedraaien. Geen koffiezetstage dus!

Wat ga je doen?

Je draait mee op de redactie bij de dagelijkse gang van zaken. Je schrijft en beheert content voor sociale media en de websites … (voor kinderen/jongeren). Ook denk je mee over het inspelen op de actualiteit en onze online strategie. Denk bijvoorbeeld aan:

Naast de dagelijkse gang van zaken ben je mede-verantwoordelijk voor de communicatie voor onze grootste campagne van het jaar:

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) vindt ieder jaar plaats met als doel aandacht te vragen voor een kritische en bewuste omgang met media. Als stagiair ondersteun je in communicatie, stem je af met het campagneteam en ontwikkel je zelfstandig content zoals blogartikelen, dossier-updates en posts op sociale media. Ook ben je vrij om mee te denken over andere bijdragen. Hier vind je mee informatie over de campagne in 2021: …

Gewenste profiel

Herken jij jezelf in dit profiel?

Wat bieden wij

Tijdens je stage ben je volwaardig onderdeel van ons kleine en ambitieuze team. Verder krijg je de ruimte om je in overleg verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt. Je wordt begeleid door een ervaren redacteur die beschikbaar is voor al je vragen en waarmee je dagelijks contact hebt.

Afhankelijk van de coronamaatregelen is het mogelijk om deels vanuit huis en deels op kantoor te werken. We denken graag mee over wat werkbaar is in jouw situatie.

Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en je stageperiode heeft een duur van minimaal 5 maanden. Indien je niet beschikt over een studenten OV, dan is een reiskostenvergoeding bespreekbaar.

Een verzameling van verschillende achtergronden en perspectieven is belangrijk voor het succes van ons team. Daarom zijn we voor deze stageplek op zoek naar talent dat nieuwe ideeën en een frisse blik meebrengt. Ben jij de ambitieuze en enthousiaste stagiair die ons team komt verrijken? Solliciteer nu!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2022