Nu solliciteren

Stagiair persvoorlichting

Functie Persvoorlichter/woordvoerder
Opleidingsniveau HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Amsterdam
Uren per week 36 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per Februari 2023
Stageduur 4 - 20 maanden
Stagesoorten Meewerkstage, Afstudeerstage
Stagevergoeding € 350
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Wil je graag stagelopen bij een dynamische organisatie die zich inzet voor ‘het boek’ en leesbevordering, waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit? Wij hebben plaats voor een enthousiaste student (2e- of 3e-jaars HBO/WO) die een meewerkstage wil lopen binnen het team Publiciteit en Communicatie.

We zoeken een enthousiaste stagiair(e) die houdt van actief werken in een team, affiniteit heeft met (het lezen van) boeken, alle voorkomende taken op kan pakken en flexibel is. Je assisteert de drie Pers- en PR-medewerkers van de CPNB en bent misschien wel dat jonge creatieve content en PR-talent dat op een vernieuwende manier onze leesbevorderende campagnes bij een groot lezerspubliek onder de aandacht brengt. Wij gaan voor de grootst mogelijk impact en jij help ons daarbij, bijvoorbeeld door mee te denken over de beste strategie om onze campagnes bij pers onder de aandacht te brengen. Daarnaast help je bij het opstellen van persberichten, factsheets en berichten op social media. Allemaal activiteiten die je vervolgens terug zou kunnen zien in talkshows op tv, landelijke kranten of regionale media: dat is waar jij een kick van krijgt! Je houdt van aanpakken. Je bedenkt niet gewoon ideeën, je hebt ze; schudt ze uit je mouw en brengt ze vervolgens waar mogelijk samen met ons in de praktijk tot uitvoering.

Tijdens je stage komen de volgende campagnes onder andere voorbij: Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Kinderjury, Zomerlezen, Boekenweek van Jongeren, Kinderboekenweek, NS Publieksprijs, Nederland Leest en bijvoorbeeld de actie Geef meer met een boek. Je krijgt onder andere een kijkje achter de schermen bij bijzondere evenementen, fotoshoots en media-optredens. Kortom: een praktische en creatieve stage, waarin veel facetten van het publiciteitsvak aan bod komen en jij over de volle breedte kennis maakt met het medialandschap bij een centrale organisatie in het boekenvak.

Werkzaamheden

Tijdens de stage leer je onder meer:

Gewenste profiel

Wat vragen wij?

Wat bieden wij

Wat bieden wij?

MEER INFORMATIE?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan leesbevordering? Mail dan een korte motivatie en je cv naar Job Jan Altena (jj.altena@cpnb.nl) en wie weet nodigen we je uit voor een gesprek om langs te komen bij ons kantoor op Overtoom 197-4 in Amsterdam!

Stichting CPNB

Onze stichting is initiator en organisator van o.a. Boekenweek, Kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 28-2-2023