Afstudeeropdracht: onderzoek en beleidsadvies over technologische innovaties in het onderwijs in Zoetermeer

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
  • Wanneer
    Ingetrokken 17 - 26 weken 28 - 32 uur per week
  • Waar
  • Opleidingsniveaus
    HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor WO-Master
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage
  • Salaris
    € 550 per maand
    De stagevergoeding is op basis van een 40-urige werkweek
Taakomschrijving

Volg je een opleiding in de richting van Bedrijfskunde en zoek je nog een afstudeeropdracht? Lijkt het je leuk om onderzoek te doen naar hoe scholen aan de slag gaan met technologische innovaties, zoals augmented en virtual reality, artificial intelligence, robots en Internet of Things? En kan jij dan de complexe onderwijsvraagstukken van de scholen begrijpelijk maken en ons adviseren hoe we de scholen hierbij verder kunnen helpen? Kom dan je afstudeeropdracht bij ons doen: start je eigen onderzoek, breid je expertise uit én zet je kennis in voor het onderwijs in Nederland.

Wie zijn wij?

dit bedrijf is een publieke organisatie voor onderwijs en ict. Wij zijn gevestigd in Zoetermeer en er werken ongeveer 110 professionals. Wij ondersteunen het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs bij de professionele inzet van ict. We zorgen voor een landelijke ictbasisinfrastructuur, geven advies en delen onze kennis met de sectoren. Wij werken nauw samen met OCW, de sectorraden en SIVON. Je komt te werken in het Team Technologische Innovatie. Wij helpen scholen om grip te houden op technologische innovaties die het onderwijs op grote of kleine schaal kunnen beïnvloeden.

Werkzaamheden

Vanuit het onderwijs komt een concrete vraag om hulp om het thema ‘technologische innovatie’ beter in te bedden in het meerjarenplan van de school. Je doet onderzoek naar hoe technologische innovatie wordt opgenomen in schoolplannen, wat daarin verbeterd kan worden en wat wij vanuit dit bedrijf kunnen doen om hierbij te ondersteunen. De vragen die wij hebben zijn:

  1. Hoe organiseren scholen op dit moment technologische innovatie (proces)? Welke denkmodellen en methodieken worden in de praktijk gebruikt? Wat zijn de randvoorwaarden om hier überhaupt mee bezig te kunnen zijn en hoe bieden scholen dat momenteel?

  2. Hoe worden plannen voor de komende jaren vastgelegd in een schoolplan (product)? Op welke manier wordt het thema aangeraakt in bestaande schoolplannen als het niet specifiek wordt benoemd?

  3. Wat zijn evidence based denkmodellen en methoden over technologische innovatie die bruikbaar zijn voor po, vo en mbo en in hoeverre wordt daar al gebruik van gemaakt?

  4. Wat kan dit bedrijf (en met name Team Technologische Innovatie) doen om de ict-verantwoordelijken te ondersteunen bij het beter inbedden van technologische innovatie in het schoolplan, rekening houdend met onze positie als neutrale partij, onze missie & visie, onze doelgroep en hun behoeften, en de expertise en aanpak die wij hebben vanuit ons team?

Wij verwachten op basis van de antwoorden op deze vragen:

  1. Een rapport met een analyse van de onderzoeksbevindingen

  2. Concrete aanbevelingen voor Team Technologische Innovatie die landelijk toepasbaar zijn:

    • Welke diensten of producten kunnen wij ontwikkelen?

    • Wat kunnen wij organiseren en hoe doen we dat? Je mag je eigen onderzoeksopzet vormgeven. Wij denken graag met je mee. We helpen je natuurlijk graag op weg met contacten uit het onderwijsveld en experts van binnen en buiten de organisatie.

Gewenste profiel

Je bent praktisch, je kan zelfstandig aan de slag en je bent communicatief vaardig. Of je nu een bestuurder, een docent of een collega tegenover je hebt; jij weet door de juiste toon aan te slaan waardevolle informatie te verzamelen. En net zo belangrijk: je bent in staat om de informatie van al deze verschillende partijen en belangen samen te brengen, analyseren en inzichtelijk te maken. Zo kom je tot adviezen die goed zijn voor de hele sector.

  • Je bent beschikbaar voor 0,8 FTE voor de duur van 6 maanden, start in overleg

  • Je hebt een technische afstudeerrichting in bijvoorbeeld Bedrijfskunde of Bestuurskunde

  • Je hebt interesse in onderwijs en technologische innovaties

Wat bieden wij

Dit bedrijf is een professionele en dynamische omgeving met veel leuke collega’s. Onze activiteitencommissie organiseert regelmatig uitjes, barbecues, borrels en gamenights. Daarnaast is “Jong dit bedrijf” een groep van (pas afgestudeerde) collega’s die allemaal jonger zijn dan 35 jaar en samen leuke dingen doet. Niets is verplicht, je mag meedoen met wat je zelf leuk vindt.

Verder kun je rekenen op:

  • Een stagecontract voor de duur van 6 maanden.

  • Een stagevergoeding van € 550,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

  • Persoonlijke begeleiding vanuit team Technologische innovatie

  • Een inspirerende werkomgeving in de Dutch Innovation Factory

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Overheid / Publieke sector
  • Middelgroot (50-249)
  • Zoetermeer, Nederland