Veelzijdige marketing stage (HBO) bij stoer kledingmerk

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Marketing medewerker (stage)
  • Wanneer
    Ingetrokken 16 - 22 weken 32 - 36 uur per week
  • Waar
  • Opleidingsniveaus
    HBO-Bachelor
  • Stagesoorten
    Meewerkstage
  • Salaris
    € 300 per maand
Taakomschrijving

Stageplaats

Bedrijfsinformatie: dit bedrijf is in 1889 opgericht in Detroit, VS, door Hamilton dit bedrijf en is nog steeds in handen van de dit bedrijf familie. Dit bedrijf is de grootste leverancier van werkkleding* in de VS en staat bekend als betaalbare werkkleding van goede kwaliteit, gemaakt voor hardwerkende mensen die naast comfort en gemak nét iets meer verwachten van hun kleding. Dit bedrijf (Europa/Pacific) is sinds 2008 actief op de Europese markt en is gevestigd in Amsterdam, in het Oostelijk Havengebied.

Er werken op dit moment ca. 68 mensen bij dit bedrijf EMEA/PAC, waarvan 5 in Duitsland/Zwitserland (sales) en 3 in Engeland. Het Marketingteam bestaat uit 3 medewerkers inclusief de Marketing Manager. De formele voertaal bij dit bedrijf is Engels en als stagiair maak ook jij onderdeel uit van deze internationale organisatie; er wordt overigens (ook) Nederlands gesproken op de werkvloer maar meetings etc. zijn voornamelijk in het Engels. Dit bedrijf is een handelsonderneming (b2b), maar ook consumenten kunnen rechtstreeks online artikelen bestellen op onze website (d2c).

*het betreft hier het originele merk dit bedrijf en dus niet dit bedrijf Work in Progress (W.I.P.), dit is een licentie van dit bedrijf, zie voor verdere informatie onze website: …rhartt.com in het hoofdmenu onder ‘Brands’

De stagiair maakt onderdeel uit van het Marketingteam en ondersteunt de uitvoering van marketingplannen en gerelateerde activiteiten. Hierdoor zal de stagiair gedurende de stageperiode kennis maken met alle aspecten van marketing (campagnes, promoties, winkel/merk presentaties, beurzen, het ontwikkelen van Sales Tools, etc.).

De stagiair zal de activiteiten van met name Brand Marketing leren kennen en actief ondersteunen door het uitvoeren van een diversiteit aan taken. Door middel van deze ondersteuning zal de stagiair samenwerken met de leden van het Marketingteam maar ook met de Sales (Benelux en Duitsland), Customer Service en Merchandising teams.

Werkzaamheden

Activiteiten tijdens de stage kunnen o.a. zijn:

  • Ondersteuning van de Marketing Coordinator met de content (tekst en beeld) en lay-out van de werkboeken voor onze sales teams (voorjaar/zomer en herfst/winter collectie).

  • Ondersteuning van het Marketingteam bij de voorbereidingen voor evenementen zoals presentaties, beurzen, promotiecampagnes etc. 

  • Ondersteunen van dagelijkse operationele activiteiten verbonden aan de presentatie en promotie van ons merk in merchandising- en marketingplannen.

  • Samenwerken met het Marketingteam en andere interne of externe partijen om promotiematerialen te vervaardigen zoals (online) brochures of presentaties en diverse vormen van communicatie.

  • Het uitvoeren van een onderzoeksopdracht met betrekking tot onze (eind)consument, afzetmarkten, distributiemodellen, concurrentie binnen onze afzetmarkten, presentatie van en/of branding van ons merk etc.

Gewenste profiel

  • HBO Student Fashion Management, Marketing of Communicatie

  • Interesse in de kledingbranche, bij voorkeur ook enige werkervaring in de kleding/modebranche

  • Administratieve vaardigheden, werkt graag precies en accuraat\ (Project-)organisatie vaardigheden

  • Kennis van MS Office (Word, Excel, PowerPoint), digitaal vaardig (leert snel met nieuwe systemen werken)

  • Goede schriftelijke en verbale vaardigheden in zowel Nederlands als

  • Engels (voertaal)

  • ‘Can-do’ mentaliteit

Wat bieden wij

Tijdens deze interessante en veelzijdige stage maak je kennis met alle facetten van marketing maar ook met aanpalende disciplines, doordat je met andere teams samenwerkt. Dit geeft je een goed beeld van een handelsorganisatie in bijzondere werk kleding.

De stagetermijn is 4-5 maanden. Onze voertaal is Engels dus de stagiair wordt geacht zowel de Nederlandse als de Engelse taal te beheersen op een goed niveau.

Interesse? We horen graag van je en gaan met je in gesprek.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Carhartt B.V.

Carhartt B.V.

Carhartt is in 1889 opgericht in Detroit, VS, door Hamilton Carhartt en is nog steeds in handen van de Carhartt familie. Carhartt is de grootste leverancier van werkkleding in de VS en staat bekend als betaalbare werkkleding van goede kwaliteit, gemaakt voor hardwerkende mensen die naast comfort en gemak nét iets meer verwachten van hun kleding en deze ook graag na werktijd dragen. Carhartt B.V. (Europa/Pacific) is sinds 2008 actief op de Europese markt en is gevestigd in Amsterdam, in het Oostelijk Havengebied.

Er werken ca. 66 mensen bij Carhartt EMEA/PAC, waarvan 4 in Duitsland en 3 in de UK (sales). De formele voertaal bij Carhartt is Engels en als stagiaire maak ook jij onderdeel uit van deze internationale organisatie; er wordt overigens (ook) Nederlands gesproken op de werkvloer maar meetings etc. zijn voornamelijk in het Engels.