Communicatie/beeldredactie stage bij maatschappelijk betrokken organisatie met veel ruimte voor creativiteit en samenwerking (Den Haag)

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Medewerker beeldredactie
  • Wanneer
    Ingetrokken 18 - 26 weken 28 - 40 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    MBO niveau 4 HBO-Bachelor
  • Stagesoorten
    Meewerkstage
  • Salaris
    € 652 per maand
    Op basis van 40 uur per week
Taakomschrijving

Dit bedrijf zoekt een stagiair voor het vullen van een beeldbank voor onze organisatie en het bruikbaar maken van die beeldbank voor het communicatieteam van dit bedrijf. Heb jij gevoel voor beeld en fotografie en werk je graag met veel verschillende mensen samen? Dan zoeken we jou!

We willen van elk van onze +/- 50 inhoudelijke thema’s een set foto’s laten maken door fotografen uit onze fotografenpool. Ook een set corporate foto’s die het verhaal van dit bedrijf vertellen hoort hierbij. Zo willen we een beeldbank vullen met goede foto’s die we kunnen gebruiken op de website en andere kanalen.

Werkzaamheden

Samen met de communicatieprofessionals die ‘eigenaar’ zijn van de thema’s, bepaal je de opdracht – wat moet er worden gefotografeerd, hoeveel foto’s zijn er nodig, etc. Je koppelt de juiste fotograaf aan de thema’s en zorgt, samen met de thema-eigenaar en de fotograaf, voor locaties, situaties en mensen die op de foto gaan. Je coördineert het project van begin tot eind. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een planning maakt in afstemming met alle betrokkenen en overzicht houdt over alle fotografie-opdrachten.

Je helpt de communicatiecollega’s ook in het gebruik van de beeldbank; de plek waar alle foto’s worden opgeslagen. Je zorgt ervoor dat zij bijvoorbeeld weten hoe ze de aangeleverde foto’s kunnen voorzien van goede metadatering en hoe ze binnen de beeldbank kunnen zoeken en downloaden. Daarvoor organiseer je bijvoorbeeld een training en/of schrijf je een handleiding.

Gewenste profiel

Je hebt gevoel en passie voor beeld. Je hebt goede people skills; cliché, maar echt nodig. Je gaat namelijk met veel mensen samenwerken en zal ook in contact zijn met onze doelgroepen. Dit kunnen ook kwetsbare mensen zijn. Je bent in staat om goed overzicht te houden over allerlei aspecten die bij een project spelen.

Wat bieden wij

Hier sta je natuurlijk niet alleen voor. Je werkt nauw samen met onze specialist visuele communicatie en met het dit bedrijf beeldexpertteam. Inhoudelijk werk je samen met communicatieprofessionals door de hele organisatie.

Je wordt onderdeel van het team Corporate Communicatie. We zijn met 18 collega’s en er is altijd wel iemand in voor een praatje of een kopje koffie. Er wordt bij ons hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor gezelligheid. Wij zorgen voor elkaar en dus ook voor jou. Je komt om te leren en dat doen wij zelf ook elke dag; kwetsbaar zijn mag! Als stagiair krijg je zelf de regie in handen en kun je zelf kijken hoe je dingen wilt aanpakken. En of je misschien breder met collega’s wilt meekijken. 

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Overheid / Publieke sector
  • Groot (250+)
  • Den Haag, Nederland