Nu solliciteren

HBO Engineering stage op onze R&D afdeling nabij Rotterdam

Functie Engineer t.b.v. R&D afdeling
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Krimpen aan de Lek, Nederland
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per September 2023
Stageduur 3 - 12 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage, Meewerkstage
Salaris opmerking Vanaf 450 tot maximaal 650 euro netto per maand gebaseerd op de opleiding.
Stagevergoeding € 450
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

DeRegt is een high-tech kabelfabriek en maakt zeer specialistische kabels, voornamelijk voor dynamische onderwatertoepassingen. Onze markten zijn o.a. renewable energy, ROV, defensie en seismiek. Al onze kabels worden ontworpen, geproduceerd en getest in Krimpen aan de Lek, nabij Rotterdam. Daarna gaan ze op transport naar klanten over de hele wereld.

Werkzaamheden

We hebben een aantal projecten waar stagiairs op de R&D afdeling mee aan de slag kunnen:

Medium Voltage conductors for Tidal and Wave Energy

Wij willen bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame energie op zee door getijde en golf energie om te zetten naar elektriciteit. De kabels die hiervoor ontwikkeld moeten worden zijn op medium voltage 6-20kV. Bij deze stage opdracht wordt er gekeken naar kabelontwerpen, kabelprocessen, kabeltestmethoden en internationale eisen voor midden spanning voor zee kabels.

Fiber optic sensor cables for CO2 storage

Opslag van CO2 in bestaande olie en gasvelden is een methode om het klimaat op aarde te verbeteren. Wij zijn bezig met sensor kabels die o.a. gebruikt worden voor het monitoren en in kaart brengen van velden die geschikt zijn voor CO2 opslag. De sensor kabels maken gebruik van eigenschappen van optische vezels en vertalen zo trillingen naar een bodemprofiel. Bij deze opdracht kijken we naar productietechnieken voor het maken van deze kabels door een combinatie van kabelsamenslag en extruderen.

Void filling of conductors for deep water cables

Autonome robots werken op de zeebodem voor bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek, inspecties van installaties of het leggen van kabels voor windparken op zee. Soms liggen de kabels op enkele honderden meters diepte voor windparken, maar ook wel tot 6 of 10 kilometer diepte voor wetenschappelijk onderzoek. De mechanische en elektrische stabiliteit onder zeer hoge drukken op deze diepte en de waterdichtheid van de kabels is hierbij van groot belang. Bij deze opdracht werk je aan procesverbeteringen om de kabels te versterken voor deze extreme toepassingen.

Verdere projecten

Er zijn het hele jaar nog meer projecten die steeds ingevuld kunnen worden door stagiaires. We kijken samen aan de hand van jouw opleiding en interesse wat goed zou passen.

Gewenste profiel

Wat bieden wij

DeRegt is wereldwijd een begrip in de markt van dynamische kabels. Je loopt stage op een locatie waar alle diciplines zijn ondergebracht en je met de meest ervaren mensen kunt werken.

Bedrijfspresentatie

DeRegt Cables

DeRegt is een high-tech kabelfabriek gelegen op het eiland De Zaag in Krimpen aan de Lek (vlakbij Rotterdam), omgeven door een natuurgebied van het Zuid-Hollands Landschap.

Wil jij een bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie op zee? Wij maken kabels voor projecten met wind-, getijde- en golfenergie. Voor de ROV markt maken we lange kabels die tot grote diepten op de bodem van de zee op afstand bestuurbare apparaten kunnen aandrijven. Verder zijn wij wereldwijd marktleider in kabels voor de seismische- en defensiemarkt.

Geen kabel is hetzelfde, elke wordt apart naar de wensen van de klant ontworpen. Op onze locatie worden de kabels geproduceerd, uitvoerig getest en voorzien van een terminatie voor ze op transport gaan naar klanten over de hele wereld.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2023