Nu solliciteren

Netwerk verbeteren en office automation opzetten (mbo 4)

Functie Netwerkbeheer stagiair
Opleidingsniveau MBO niveau 4
Locatie Amsterdam, Nederland
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per September 2023
Stageduur 2 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage, Afstudeerstage
Stagevergoeding Bespreekbaar
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

Dit bedrijf is een ICT bedrijf dat zich al meer dan 15 jaar specialiseert in het ontwikkelen van platformen, websites en apps. Ons kantoor is gevestigd in hartje Amsterdam en bestaat uit een leuk hecht team van 12 collega’s.

We zoeken iemand die zin heeft om ons kantoor in Amsterdam een stuk vooruit te helpen door het interne netwerk strak te trekken en office automation op te zetten.

Om te beginnen moet het organisch gegroeide netwerk en keer opgeruimd worden. Er liggen managed en unmanaged switches los onder bureaus. We zouden die graag een keer netjes ophangen en inventariseren, zodat er vervolgens ruimte is om de aanwezige VLANs ook goed in te richten. Daarna hebben we een Ubiquiti EdgeRouter die opnieuw ingericht moet worden met failover tussen onze kabel- en ADSL-aansluiting, en zou het mooi zijn als voor een specifiek WiFi-netwerk op onze Unifi switches ingesteld kan worden dat mensen moeten inloggen via een RADIUS-server die gebruik maakt van onze Google Workspace account.

Als het netwerk op orde is willen we vervolgens graag een installatie van Home Assistant gaan draaien op kantoor. Er moet nog gezocht worden naar een hardware om dat op te draaien, maar we hebben hier eventueel wel suggesties voor. We hebben alvast een Aeotec Z-stick en een Fibaro Roller Shutter Switch gekocht die we willen inzetten om als proef één van de elektrische dakramen te automatiseren. Als dit goed werkt zijn er nog vijf ramen die ook geautomatiseerd kunnen worden. Verder zouden we graag de koffiemachine aansturen en is er mogelijk wat leuks te verzinnen met de deurbel en camera's bij de ingang. Uiteraard is hierbij ook ruimte voor jouw eigen ideeën om toffe dingen te doen.

NextGear

NextGear ontwikkelt geavanceerde internetapplicaties voor haar klanten. Wij zoeken HBO informatica studenten die hun tanden willen zetten in spannende uitdagingen. Wij ontwikkelen veel in PHP maar gebruiken ook complexere technieken zoals memcached, nosql, ape server om een optimale performance te realiseren van de desbetreffende website. Wij zijn een informeel bedrijf en vinden het belangrijk dat een kandidaat ook sociaal een positieve bijdrage levert. Wij schrijven op basis van het profiel van de kandidaat graag een stageopdracht op maat. Dit houdt in dat er voor de student iets te leren moet zijn.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 30-9-2023